Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A Szociális Segély időtartama...

A Szociális Segély időtartama beleszámít-e a szolgálati évekbe?

Figyelt kérdés

Az lenne a legszerencsésebb, ha egy érintett válaszolna, aki utánanézett, illetve hivatalos helyeken felvilágosították.

- Amikor lejárt az Álláskeresési Időszak (korábban munkanélküli segélynek hívták), Rendelkezési Állási Támogatás - azaz RÁT - állományba kerültem. Azt a szóbeli tájékoztatást kaptam, hogy ennek időtartama és összege - egy módostott jogszabály értelmében, a több évtizedes gyakorlattal ellentétben - beleszámít a szolgálati évekbe és a nyugdíjalapba, igaz, az Önkormányzat Szociális Osztályától kapott Határozatben nincs erre utalás.

- Mivel nemrég betöltöttem az 55. évemet, átminősítettek rendszeres szociális segélyben részesülővé. Ha a RÁT valóban nyugdíjalapot képez, ezen átminősített állapot időszaka is szolgálati időnek számít?

Megjegyzés: A hivatásos kötözködők kivételesen kíméljenek meg a "Menj el inkább dolgozni!" vagy az "Aki nagyon akar, talál munkát!" megjegyzéseiktől, részben azért, mert nem ismerik a lakóhelyem helyi sajátosságait, másrészt azért, mert az alapkérdés megválaszolatlan marad.

2010. okt. 5. 10:45
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!