Elég magas a villanyszámlám, ez köszönhető az E.ON magas àrainak (br.60 Ft/Kw ) Havi 5000 Kw a fogyasztásom . (300.000ft) Ezt napelem farmokkal tudnám csökkenteni ?
Hol találhatok napelem farmot, akivel tudnék egyezkedni esetleges áram beszállítással kapcsolatosan?
( mennyibe szoktàk adni az áramot? Annyit tudok hogy az áramszolgáltatók majdnem féláron veszik vissza a “felesleg” / túlterhelt áram mennyiséget .
A lakossági addig lakossági amíg privat személyként érkezik a nevedre . :)
# Lakossági áram azért lakossági és nem ipari, mert nem leírható belole az adó, szóval cégként lakossági áramot sem használhatsz.
Egyetemes szolgáltatása már nincs az e.on-nak, tehát vagy verseny kereskedővel szerződtél, vagy ha lakossági tarifád van akkor MVM a szolgáltató.
Most melyik piaci szegmensben vagy egyetemes vagy verseny piac?
Ha ez tudod akkor tudsz tovább lépni.
Ez vezérli a hálózat bővítést, tarifa árat etc….
#14 nettó hülyeséget írtál
#15 nem villamossági mérnök vagyok, nem lehetek mindenben is mester mint a lakosság 99%-a
Mint ahogy írtam is,
“ Br. 60ft/Kwh fizetek és irodát bérlek egy iroda házban, ott pedig kötelező azt az áramot használni amit a bérbeadó irodaház biztosít nincs másik opció .
Otthon jelenleg 38ft/Kw sima lakossági áramom van az E.ON-tól.
17
Miert is?
5000 kwh az napi ~166 kwh, azaz uszkve 7 kW-os állandó fogyasztás. Az Magyarországon 30,5 amper 230v-on. Plusz mínusz az apró. Általános iskolás fizika. Csaxolok....
Az én jelenlegi kis 38nm lakásomban 5 fázisú áramkör található, 25 amperos az áramkör .
Tehát az okolszabaly az az hogy ha EGY FÁZIS 25ampert enged akkor figyelni kell mekkora aramerosseget kajal be a fogyasztó bányagép .
1000(1kw) wattonként ez kb 4/5 Amper, szóval nekem 5 fázisra szétosztva simán elbírja .
(7kw=35amper / 5(fázis) = 7 amper/fázis a terhelés a 25ből :)
Fizika órán nem kellett volna konnektorba pisilni.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!