Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Örököltem a hàzat? Honnan ès...

Örököltem a hàzat? Honnan ès mikor tudom meg?

Figyelt kérdés

Meghalt az apàm, nem tartottuk a kapcsolatot, nem volt jò ember. Volt egy hàza, egyedüli gyerek vagyok, felesèg, èlettàrs nincs.

Honnan ès mikor tudom meg, hogy örököltem-e a hàzàt vagy kisemmiztek?

Nem akarom, hogy tönkre menjen a hàz, ha az enyèm lesz. Pl. most tèlen ha senki nem fűt be lefagynak a csövek stb.

A rokonok nem mondtak egyelőre erről semmit. Lehet nem is az enyèm lesz, volt esetleg vègrendelet, nem tudom.

Honnan tudom ezt meg? Vagy mi ennek a menete?

Nem akarom megkèrdezni, mert a csalàd gyàszol, nagyon rosszul jönne ki.

2021. dec. 20. 15:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%
A helyi jegyző fog téged értesíteni. De te is felhívhatod, keresd ki az apád lakhelyén lévő polgármesteri hivatalt, és kérd a hagyatéki ügyintézőt.
2021. dec. 20. 15:27
 2/14 A kérdező kommentje:
Ez egy kis települès, mindenki tud mindenről. Nem akarok keselyűnek tűnni. De lehet az vagyok!? 😕
2021. dec. 20. 15:50
 3/14 anonim ***** válasza:
79%

Már miért lennél keselyű...?????

Nem tudom, ki tudott volna kisemmizni, de ha írattak az öreggel végrendeletet (mást megnevezve örökösként) , a köteles rész még úgy is jár neked!

2021. dec. 20. 15:55
 4/14 anonim ***** válasza:
85%
Ha nem volt jó ember, és apa nélkül nőttél fel, az a minimum, hogy zsebrevágod azt a kéglit. Nyugodtan hívd körbe az illetékeseket, és ne foglalkozz azzal, hogy ki mit akar.
2021. dec. 20. 16:12
 5/14 anonim ***** válasza:
67%
Halál után fél évvel szokott lenni a hagyatéki tárgyalás. Addig mindent és mindenkit összeszednek ahogy tudnak. Ideális esetben persze.
2021. dec. 20. 16:35
 6/14 anonim ***** válasza:
63%
A férjem 36 éve nem látta az apját, nem tudott róla semmit. Idén kapott értesítést, hogy az apja 2 éve meghalt, és örökölt utána. Persze sajnos csak adósságot, de hosszú időbe tellett így, hogy egész kicsi korától nem volt része az életüknek. Ha te tudsz a haláláról, lehet jobb, ha te érdeklődsz, intézkedsz.
2021. dec. 20. 16:45
 7/14 anonim ***** válasza:
80%

2: de hát akkor miért írtad ki a kérdést...?

EGyértelmű, hogy helyben kell megkérdezni!

Már csak azért is, nehogy kimaradj az egészből... Bár ha édesgyermeke voltál, nyilván a hatóság tudja a dolgát... De pl. ismerik-e a címedet, ahol értesíthetnek? VAgy ugyanabban a faluban laksz?

2021. dec. 20. 16:53
 8/14 anonim ***** válasza:
81%
6: NEM LEHET _csak_ adósságot örökölni! Az örökös csak az örökölt vagyon erejéig felelős az örökhagyó tartozásáért. Tehát ha nem volt ingatlan v. egyéb vagyontárgy, akkor nem történik semmi. Az államé a tartozás.
2021. dec. 20. 16:54
 9/14 anonim ***** válasza:
82%

8, attól még hagyatéki tárgyalás van

Nagyi 10 hónapja halt meg, van közjegyzői letétben végrendelet és még mindig nincs hagyatéki (novemberre ígérték, semmi nem lett belőle).

Kérdező, nyugodtan keresd meg a hagyatékért felelős közjegyzőt

2021. dec. 20. 17:35
 10/14 anonim ***** válasza:
87%
Lehet hogy már rég eladta vagy ráiratta valakire azt a házat. Én a tulajdoni lapra azért ránéznék.
2021. dec. 20. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!