Ha veszek kriptovalutát, és azt elrakom egy hidegtárcára, akkor az egy esetleges árfolyam növekedéskor számomra hogyan lesz elérhető?
Kezdő vagyok, előre elnézést. Szituáció: veszek Binancen mondjuk ADA-t. Ha nem rakom át hidegtárcára, akkor az lényegében hol tárolódik? Biztonságban van az egyáltalán?
Ha viszont rárakom egyből hidegtárcára, akkor az nekem hogyan lesz elérhető? Hogy kell összekötnöm a tárcát a Binance-val? Össze kell e egyáltalán kötnöm? Vagy mivel kell összekötnöm?
Az is nagyon jó lenne, ha valaki a konkrét kérdésemtől függetlenül leírná az egész folyamatot úgy elmagyarázva mintha egy óvodásnak magyarázna, nagyon megköszönném.
Nagyon sokat tájékozódom a témában, de egyszerűen ezek még vakfoltok és nem találtam rá idáig konkrét magyarázatot.
Olvass utána kicsit hogyan működik a blokchain. Be várd hogy valaki virágnyelven összefoglalja neked, amúgy is sok a kretén aki azt hiszi érti és rosszul magyarázná.
Lényeg, hogy a kriptód mindig a "blokkláncon" van, te egy hidegtárcán csak a "hozzáférési kódot" őrzöd. Egy pillanat alatt átutalod oda, és ha kell szintén egy pillanat alatt tudod visszatolni pl binancere, nem kell semmi összekötni, csak a pénzedet számolni.
Igen. Hasonló az utaláshoz csak azért más a neve és a módja. Binancerol kiutalod hidegtarcara majd később onnan vissza.
Amikor a Binancen van akkor lényegében a Binance felírja hogy kinek mennyi van. Hogy ők pontosan hogyan tárolják az az ő dolguk én gondolom ők is sokat tárolnak hidegen de lehet tévedek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!