Maganorvosnál kérhetik előre a következő kezelés díját? Az 1. alkalom után a 2. alkalmat befizettették velem.
Tkp. az elsorol elkestem,ezert a konzultacio elmaradt.
Masodikra csak ugy mehettem, hogy befitpzettem elore a 25000 forintot. Csak egy sima nyugtat adtak. Nincs a kezemben bizonyitek,hogy ez nem az elmaradt elso alkalom dija. Utolag gondoltam erre...Ugyanezen napon egy nyilatkozatot is ala kellett irnom,hogy ha egy idoponton nem jelenek meg, a kezeles vagy konzultacio dijat felszamoljak.
Mi van akkor,ha holnap megtortenik s konzultacio,de kerik elore a 3. alkalom dijat? Nekem ez igy nem tetszik,hogy csak egy nyugtat adnak. Lehet, hogy egyik alkalommal majd gondolnak egyet,mondjuk, a3.-nal es azt mondjak a kezeles vegen,hogy 25000 lesz? Hogyan bizonyitom,hogy azt mar a 2.alkalom utan elore befizettem?
Jol gondolom,hogy egyszeru nyugtat adni a befizetesemrol nem jogszeru? Milyen iratot,okmynat, papírt kene kapnom?
Mindig,mikor egy cegnel,uzletben, papirt iratok valamirol,meg szoktak sertodni,hogy “nem bizok bennuk”
Pl. 10 eve 40000-ert kabatot vettem,de 2 ho mulva mar abolttal javittattam,mert szetfeslett egy helyen. Otthagytam a kabatot es amikor valami papirt kertem rola,hogy kabatot itt hagytam naluk javitasra,megsertodtek: nem abbol elunk,hogy kabatokat lopunk! Kertek ki maguknak önérzetesen!
Jackpot nevu uzlet.
Kibéreled az egész mozit, mert nem szereted, hogy popcorn ropogtatással zavar a többi néző. Ne legyen más, csak te. De addig tökölsz, hogy mire megérkezel, a "vége" felirat van a vásznon.
Mit gondolsz melyik előadásról kapsz nyugtát? Erről, vagy valamelyik másikról?
Hat,igen,kestem sajnos fel orat.
Mindenhonnan elkesek.
Én mint ugyfel ilyen papirt, nyugtat vagy mit kerjek arrol,hogy befizettem 25000-et a kovetkezo alkalomra,ami egy honap mulva lesz?
"Tkp. az elsorol elkestem,ezert a konzultacio elmaradt."
Teljesen normális, ha a te hibádból elmaradt kezelés/konzultáció díját kifizettetik. Sokan csinálják így.
"Jol gondolom,hogy egyszeru nyugtat adni a befizetesemrol nem jogszeru?"
Rosszul gondolod.
"Nincs a kezemben bizonyitek,hogy ez nem az elmaradt elso alkalom dija."
De lehet, hogy az az elmaradt első alkalom díja. Tehát itt nem a bizonyítás a kérdés, hanem alapból az hogy miért fizettél.
"Maganorvosnál kérhetik előre a következő kezelés díját?"
Magánorvos, tehát egy piaci privát cég és egy magánszemély közötti ügyletről van szó. A szolgáltató bizonyos jogi keretek között bármilyen feltételt szabhat. Persze vannak határok, pl. faji alapon nem tehet megkülönböztetést a páciensek között, de az előre fizetés bőven belefér ebbe. Ha ők azt mondják, hogy a 10 alkalomból álló kezelést két évre előre be kell fizetni, annak sincs jogi akadálya. Maximum nem fogadod el, tehát nem fizetsz be a kezelésre. A fizetés ütemezésére az első konzultáción (ha elmentél volna...) vagy akár előtte, telefonban is rá lehet kérdezni. Az hogy te ezt nem tetted meg, a te hibád.
"Milyen iratot,okmynat, papírt kene kapnom?"
Nyugtát. Ha külön kéred, akkor számlát. De ebből a szempontból azzal sem lennél előrébb.
1.- nem mentél el a megbeszélt időpontra, azaz elvetted valakitől a helyet, amíg ők pénzt kereshettek volna.
2.- palira vetted őket, nem érdekelt Téged, hogy az Ő idejükkel játszol.
3.- ha jól sejtem, arra sem vetted a fáradságot, hogy felhívd őket és elnézést kérj, amiért nem tudsz menni/késel - azaz bármilyen módon jelzed.
Ezek után még "felháborodsz és csodálkozol, hogy előre kérték a konzultáció árát.
"Kissé" furcsa a gondolkodásmódod.
Csak szólok, hogy ha lefoglalsz egy szállást pl. a Bookingon, ott is előre kell fizetni (a legtöbbnél), s ha nem mész el, akkor a TELJES ÁRAT felszámolják.
Szerintem még rendesek is voltak, hogy a másodikat kérték előre és nem az elsőt fizettették ki Veled.
Nem ők nem teljesítettek, hanem a Te hibád volt, hogy késtél. (mondom ezt úgy, hogy én is 5-10 percet néha kések)
2-es igen. De most nem ez a gond,azt ertem.
De hogy bizonyitom,hogy szoban azt mondtak,az elsot nem kell kifizetni, mert elkestem, a masodikat viszont elore fizessem ki? Ha ebbol gond lesz.
"Mindenhonnan elkesek."
De basszus, ha ezt TUDOD magadról, mi a bánatért nem indulsz el fél órával hamarabb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!