A főnökeim, munkatársam beleszólhatnak mit adok el a saját dolgaim közül a Marketplacen? Mi számít hitelrontásnak?
Hee??? Mi köze van ehhez a kollégádnak vagy a munkahelyednek?
Röhögd ki a csajt és tedd vissza cuccot!
Amúgy milyen munkahely ez, hogy ajándéktárgyakat kell árulni az irodában?
Én sem értettem, hogy mi köze volt hozzá, de teljesen fel volt rajta háborodva. Mondta, hogy neki eszébe se jutna felrakni eladásra olyat, amit ott árul. Szerinte ezzel rontom az üzlet jóhírét is!
Pedig ez a saját cuccom, csak nem használom, azért akartam eladni, az irodának ehhez semmi köze.
Egy turisztikai irodáról van szó, ahol ajándéktárgyakat is árul (a forgalom nem túl nagy) Én nagyon ritkán vagyok ott, nem is az a főállásom, csak besegítek neki, ha nem tud menni egész évben pár hetet.
"Mondta, hogy neki eszébe se jutna felrakni eladásra olyat, amit ott árul."
Mutatom az érme másik oldalát: Ha nem is ír konkrétan ilyen korlátozást semmilyen törvény, attól még nem biztos, hogy etikus. Mondjuk előtte egy egyeztetés a főnökkel, hogy probléma-e?
Persze nem mindegy, hogy milyen jellegű dologról van szó konkrétan. Ezt azért hozzátenném. Az sem kizárt, hogy átesett a ló másik oldalára a főnököd. :)
Munka Törvénykönyve:
A jogok gyakorlása és a kötelezettségek teljesítése során a jóhiszeműség és a tisztesség elvének megfelelően kell eljárni, továbbá kölcsönösen együtt kell működni, és nem lehet olyan magatartást tanúsítani, amely a másik fél jogát, jogos érdekét sérti.
A munkavállaló a munkaviszony fennállása alatt - kivéve, ha erre jogszabály feljogosítja - nem tanúsíthat olyan magatartást, amellyel munkáltatója jogos gazdasági érdekeit veszélyeztetné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!