Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A főnökeim, munkatársam...

A főnökeim, munkatársam beleszólhatnak mit adok el a saját dolgaim közül a Marketplacen? Mi számít hitelrontásnak?

Figyelt kérdés
A munkahely mennyire figyelheti, illetve szólhat bele a facebook használatába. Az történt velem, hogy a munkahelyemen a beosztásom mellett plusz feladatlént helyettesítenem is kell egy irodában, ahol árusítani kell ajándéktárgyakat is. Én jelenleg hogy plusz kicsi bevételhez jussak elkezdtem eladni nem használt már nem kellő dolgaimat a marketplacen. Ezek között van egy tárgy amit szoktak árulni az irodában is. Én kevesebbért tettem fel a sajátomat (1 db- ról van szó). Kollégám, aki főállásban dolgozik ott jelezte, hogy ez hitelrontásnak számit mert én kevesebbért árulom a sajátomat facebookon mint amiért ő adja és ennek mit szólnának a főnökeink? Jeleztem neki, hogy használtnak számít azért adom olcsóbban azt az egyet és azt se vettek meg, de miatta most leszedtem a hirdetést. Valamint most beállítottam, hogy a hirdetéseimet ne lássák az ismerőseim. Lehet, hogy túlreagáltam, de még mindig ideges vagyok miatta valamint nem tartom jogosnak a dolgot. Köszönöm, ha elolvasod és elmondod a véleményedet.

2021. nov. 27. 11:48
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Hee??? Mi köze van ehhez a kollégádnak vagy a munkahelyednek?

Röhögd ki a csajt és tedd vissza cuccot!

Amúgy milyen munkahely ez, hogy ajándéktárgyakat kell árulni az irodában?

2021. nov. 27. 11:52
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szedd ki, hogy közzétegye, hogy tettél fel valamit.
2021. nov. 27. 12:26
 3/4 A kérdező kommentje:

Én sem értettem, hogy mi köze volt hozzá, de teljesen fel volt rajta háborodva. Mondta, hogy neki eszébe se jutna felrakni eladásra olyat, amit ott árul. Szerinte ezzel rontom az üzlet jóhírét is!

Pedig ez a saját cuccom, csak nem használom, azért akartam eladni, az irodának ehhez semmi köze.

Egy turisztikai irodáról van szó, ahol ajándéktárgyakat is árul (a forgalom nem túl nagy) Én nagyon ritkán vagyok ott, nem is az a főállásom, csak besegítek neki, ha nem tud menni egész évben pár hetet.

2021. nov. 27. 13:43
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

"Mondta, hogy neki eszébe se jutna felrakni eladásra olyat, amit ott árul."

Mutatom az érme másik oldalát: Ha nem is ír konkrétan ilyen korlátozást semmilyen törvény, attól még nem biztos, hogy etikus. Mondjuk előtte egy egyeztetés a főnökkel, hogy probléma-e?

Persze nem mindegy, hogy milyen jellegű dologról van szó konkrétan. Ezt azért hozzátenném. Az sem kizárt, hogy átesett a ló másik oldalára a főnököd. :)

Munka Törvénykönyve:

A jogok gyakorlása és a kötelezettségek teljesítése során a jóhiszeműség és a tisztesség elvének megfelelően kell eljárni, továbbá kölcsönösen együtt kell működni, és nem lehet olyan magatartást tanúsítani, amely a másik fél jogát, jogos érdekét sérti.

A munkavállaló a munkaviszony fennállása alatt - kivéve, ha erre jogszabály feljogosítja - nem tanúsíthat olyan magatartást, amellyel munkáltatója jogos gazdasági érdekeit veszélyeztetné.

2021. nov. 28. 06:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!