Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mire való ez a rongyrázás?

Mire való ez a rongyrázás?

Figyelt kérdés

Apai nagybátyám egy egyszerű ékszerész, feketén dolgozik és csak ő tudja hogy él még. Egy szoba-konyha, nappali, fürdőszoba lakásban lakik, az egész alig van 40 négzetméter.

Egy hónapja kapott 1 650 000 Ft-ért egy leharcolt, alul csupa rozsda, 17 éves BMW-t. Kívülről valóban gyönyörűnek néz ki, ha az ember nem tudja, nem mondja meg hogy egy csotrogány. Csak azért vette, mert BMW.

A fia, az unokatestvérem, 4 évet dolgozott Németországban. Most hogy hazajött, 80 000 euróért vett egy Audit magának. Megmaradt párezer euróval és kért tőlem kölcsön 300 000 Ft-ot, mert valamire kellett neki.

A hab a tortán hogy tegnapelőtt mindketten nálam voltak, meglátogattak. Én nem vagyok gazdag, sose leszek. De az örökségemet (szülői ház, kisebb ingatlanok és néhány földterület) eladtam és pár lakást vásároltam érte jó helyen. Kiadtam őket bérbe. Csak ez a passzív jövedelmem van, de jól keresek belőle, meg tudunk élni és van időm mindenre. Tudunk utazni, nyaralni, egymással lenni.

Nekem egy Volkswagenem és egy Suzuki van. Ők amikor itt voltak elkezdték verni a mellüket az autóikkal és leszólták az enyémeket, illetve engem, hogy olyan anyagi körülmények között amilyen nekem van (utaltak a vagyonomra is) miért nem vásárolok "normális autót". Mi ez a rongyrázás? Jelent az bármit is hogy az embernek milyen autója van? Normális dolog hogy egy ember minden pénzét olyasmire költse ami ma van, holnap meg nincs? (autó, mert bármikor megüthetik, elromolhat, használhatatlanná válhat, történhet baleset, stb).

Egyáltalán milyen emberek az ilyenek, akik ilyet mondanak?

2021. nov. 12. 12:52
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

10

Légyszíves fejezd be. Hogyha nem tudsz érdemben válaszolni, inkább hallgass és keress más kérdést ahova irogathatsz. Köszi.

2021. nov. 12. 19:26
 12/15 Yoda m. válasza:
81%

Kedves Kérdező!

Azt mondod, most nincs hiv. munkád. Oké.

Majd lesz. Amikor a bevételeid forrását kell majdan javítgatnod... szinten tartanod. Azok súlyos pénzbe fognak kerülni. Mert azok is le lesznek előbb-utóbb harcolva. Mint az a bizonyos BMW, ami 17 éves. Úgy hogy csak arra ügyelj, hogy mindig is takarékoskodj a később esedékes felújításokra.

De hogy alap kérdésedre választ adjak:

Azért van ez... mint tendencia (kis országunkban főként), mert az ember tudatosodása nem úgy megy végbe, mint ahogyan a "felnőtté" válás sem:

"- Elmúltál 18 éves? Igen? Akkor te mától felnőtt vagy! Hát... úgy is viselkedj! -" alapon... hanem sok-sok szenvedés árán, amely mindenki számára egy út, a saját, egyéni útja. Amin vagy végig rágja magát... és lassanként felnő (a feladatához), vagy marad csodaországban, ahol a történetek kimenetele jól kiszámítható... ugyanakkor ismeretlen fogalom az OK-OKOZAT törvényszerűsége. Ott még lehet a semmiből valamit (illetve valamiből más valamit) teremteni.

A való világban már nem. Itt minden egyes történésnek meg van az oka. És véletlenek, meg "szerencsésen/szerencsétlenül jártam" 👈 nincsenek.

Csak a rálátás... na ez az, ami hiányzik hozzá a leggyakrabban.

Pontosan úgy, mint rokonaid esetében is.

És legtöbben meg vannak arról győződve (!), hogy tökéletesen jól látnak mindent... ezt is mutatják kifelé, miközben belül meg telve vannak kételyekkel, bizonytalansággal, hogy... "- Valóban a legjobb döntés volt MOST egy 17 éves BMW-t vennem?🤔-". (Idővel megtudja!)

Úgy hogy 1 és 2 jól beszélt...

Végül... semmit sem jelent, hogy kinek milyen autója van. Illetve annyit azért jelent, hogy már tudni lehet azt, mi számukra az ÉRTÉK, jelen pillanatban legalábbis. És azért ez sem semmi!

Az ERŐ legyen veled!

2021. nov. 13. 10:07
 13/15 A kérdező kommentje:

12

Nem hinném hogy lesz. Vagyis én választottam hogy ne legyen, mert jól megélek így is és végre szabad vagyok.

Nem költöttem el minden készpénzt. Egy részét még állampapírba is fektettem. Gondoltam ezekre a kiadásokra. 8 éve csinálom ezt.

Köszönöm nagyon szépen a választ, egyet értek veled. Pozitívan értékelem. Szép napot!!

2021. nov. 13. 11:02
 14/15 anonim ***** válasza:
18%
Cigányok vagytok, ennyi az ok. Elhiszem, hogy nem, de ettől még ez van.
2021. nov. 13. 23:19
 15/15 A kérdező kommentje:

14

Semmi közöm a cigányokhoz. És kikérem magamnak. A provokatív válaszodat pedig tartsd meg magadnak.

2021. nov. 13. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!