A webáruházak ügyfélszolgálatai leereszkedő stílusban beszélnek a vásárlókkal/írnak a vásárlóknak. (Tisztelet a kivételnek). Ha ők hibáznak és felhívod rá a figyelmüket, akkor panaszodra úgy válaszolnak: "még miben segíthetek?".
Reklamálsz, hogy például nem kaptál szállítólevelet/számlát vagy késik a szállítás, erre küldenek egy e-mailt azzal a szöveggel, hogy "kérését frissítettük". Aztán semmi intézkedés nem történik.
Ezek példák, de összességében elmondható, hogy olyan hangnemben beszélnek, mintha kegyet gyakorolnának.
Én is tapasztaltam már hasonlót. Ügyfélszolgálatosként dolgozom, de mindig igyekszem részletesen segíteni és megoldani az ügyfél problémáját.
Sok helyen nem ezt tapasztalni. A kedvencem a Norbi Update ügyfélszolgálatosa (valószínű Norbi csinálja áll néven).
"Ezek példák"
amit írtál az pont nem volt példa a leereszkedő stílusra.
Onnantól, hogy felhívod a figyelmet a hibára ő kíváncsi, hogy mit tehetne, hogy neked jobb legyen, erről szól a kérdés, hogy miben segíthet.
Például:
Te: "kaptam egy mütyürt, ami kék, pedig pirosat rendeltem" (felhívod a figyelmet a hibára).
Ő: "miben segíthetek?" (= "visszaküldi és küldjünk helyette egy pirosat, vagy szeretne pénzvisszatérítést, esetleg csak kérjünk elnézést?")
Nem ő szorul segítségre (ő már tudja, hogy mi a helyzet), hanem te (neked nincs piros mütyüröd, csak egy kék).
"Reklamálsz, hogy például nem kaptál szállítólevelet/számlát vagy késik a szállítás, erre küldenek egy e-mailt azzal a szöveggel, hogy "kérését frissítettük". Aztán semmi intézkedés nem történik."
Igen, itt valami rossz szervezés van (mert "nem történik semmi").
A leereszkedő stílus amiről beszélsz számomra itt is hiányzik.
Igazad van, ezek ilyenek!
Megkaptad most azt a választ, amit olvasni akartál. Csókolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!