Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Képtelen vagyok spórolni,...

Képtelen vagyok spórolni, tudnátok takarékossági tippeket írni?

Figyelt kérdés
32 éves vagyok szüleimmel élek. Soha nem tudtam spórolni de ez már nagyon zavar. Fizetés után pár nappal már nincs a fizumból. Mindent megveszek magamnak mondván dolgozok megérdemlem.... Megtakarításom nincs. Segítsetek légyszi hogy spóroljak?
2021. okt. 17. 12:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
51%
Mondjuk az nem sok...
2021. okt. 17. 20:24
 12/18 anonim ***** válasza:
92%

#11 Ha otthon lakik, 50-100ezret el lehet belőle rakni.

De nyilván nem olyan nehéz elkölteni mindet.

2021. okt. 17. 21:17
 13/18 anonim ***** válasza:
46%

Nos, kérdező, akkor elmondom, hogy a fiam szintén itthon lakik, 23 éves, 3 éve dolgozik, havi 60 ezret ad haza, havi 100 ezret félretett és most vettünk vidéken egy házat 2 millióért (lakható).

3 év alatt rakta össze az árát, s még maradt is félretett pénze :-)

2021. okt. 17. 22:13
 14/18 anonim ***** válasza:
13-as vagyok, lemaradt, hogy mindezt ugyanúgy nettó 180 ezerből.
2021. okt. 18. 08:33
 15/18 anonim ***** válasza:
55%
160-190-ből nem lehet megélni, ennyiből gyakorlatilag nem érdemes spórolni, soha nem fogsz egyről a kettőre jutni. Keresd meg a módját, hogy több bevételed legyen, ha kell költözz nyugatra, tanulj új szakmát, valamit.
2021. okt. 18. 14:24
 16/18 anonim ***** válasza:
84%
Én inkább abban látom a problémát, hogy a kérdező 32 éves és még otthon él úgy, hogy elmondása szerint elkölti a pénzét, így gondolom, semmi félretett pénze nincs.
2021. okt. 18. 14:50
 17/18 anonim ***** válasza:
47%
#11 vagyok, kiegészíteném a válaszomat, mert talán félreérthető. Tehát a kérdező által írt jövedelem tényleg nem sok. Viszont ha az ember a szüleinél lakik, akkor gyakorlatilag sem a lakhatásért, sem a rezsiért, sem a kajáért nem fizet (max. a hétköznapi ebédért). A hazaadott 20ezer sem sok. Tehát a személyes higiénián és ruházkodáson kívül gyakorlatilag nincs "kötelező" kiadás ilyen esetben. Ami azt jelenti, hogy kb 100-150ezer közötti összeget egy hónapban elszór a kérdező feleslegesen. Ebből azért tényleg lehetne félretenni.
2021. okt. 18. 15:00
 18/18 anonim ***** válasza:

A 4.# spórolási gyakorlata nagyon jó, DE én hozzátenném a következőket:

Ha egyik nap kevesebbet költesz, azonnal tedd félre. Ha többet költesz, ne a félretettből pótold, hanem a következő boríték pénzéből, tehát másnap kevesebből gazdálkodhatsz.

2021. okt. 19. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!