Képtelen vagyok spórolni, tudnátok takarékossági tippeket írni?
Figyelt kérdés
32 éves vagyok szüleimmel élek. Soha nem tudtam spórolni de ez már nagyon zavar. Fizetés után pár nappal már nincs a fizumból. Mindent megveszek magamnak mondván dolgozok megérdemlem.... Megtakarításom nincs. Segítsetek légyszi hogy spóroljak?2021. okt. 17. 12:40
12/18 anonim válasza:
#11 Ha otthon lakik, 50-100ezret el lehet belőle rakni.
De nyilván nem olyan nehéz elkölteni mindet.
13/18 anonim válasza:
Nos, kérdező, akkor elmondom, hogy a fiam szintén itthon lakik, 23 éves, 3 éve dolgozik, havi 60 ezret ad haza, havi 100 ezret félretett és most vettünk vidéken egy házat 2 millióért (lakható).
3 év alatt rakta össze az árát, s még maradt is félretett pénze :-)
14/18 anonim válasza:
13-as vagyok, lemaradt, hogy mindezt ugyanúgy nettó 180 ezerből.
15/18 anonim válasza:
160-190-ből nem lehet megélni, ennyiből gyakorlatilag nem érdemes spórolni, soha nem fogsz egyről a kettőre jutni. Keresd meg a módját, hogy több bevételed legyen, ha kell költözz nyugatra, tanulj új szakmát, valamit.
16/18 anonim válasza:
Én inkább abban látom a problémát, hogy a kérdező 32 éves és még otthon él úgy, hogy elmondása szerint elkölti a pénzét, így gondolom, semmi félretett pénze nincs.
17/18 anonim válasza:
#11 vagyok, kiegészíteném a válaszomat, mert talán félreérthető. Tehát a kérdező által írt jövedelem tényleg nem sok. Viszont ha az ember a szüleinél lakik, akkor gyakorlatilag sem a lakhatásért, sem a rezsiért, sem a kajáért nem fizet (max. a hétköznapi ebédért). A hazaadott 20ezer sem sok. Tehát a személyes higiénián és ruházkodáson kívül gyakorlatilag nincs "kötelező" kiadás ilyen esetben. Ami azt jelenti, hogy kb 100-150ezer közötti összeget egy hónapban elszór a kérdező feleslegesen. Ebből azért tényleg lehetne félretenni.
18/18 anonim válasza:
A 4.# spórolási gyakorlata nagyon jó, DE én hozzátenném a következőket:
Ha egyik nap kevesebbet költesz, azonnal tedd félre. Ha többet költesz, ne a félretettből pótold, hanem a következő boríték pénzéből, tehát másnap kevesebből gazdálkodhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!