Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Most tanulom a kriptovaluta...

Most tanulom a kriptovaluta világát, mert érdekel, egy egy valamit nem értek, ha valakinek van privát kulcsa azt hogy lehet be olvasni?

Figyelt kérdés
Azt értem hogy mi a privát kulcs. Meg azt is hogy a legjobb hidegen tárolni a bitcoint. De ezt sehogy se értem ha tegyük fel én veszek bitcoint, és mondjuk veszek fizikai tárcát is. Akkor hogyan tudom arra átküldeni a bitcoint az az a privát kulcsot?? Ezt nem értem, meg azt sem hogy én honnan tudom hogy mi a privát kulcs mikor hogy jelenik meg nekem. Illetve ha tudom a privát kulcsom és költeni akarnék akkor azt hogyan lehet beolvasni? Ezeket nem értem. Bármilyen oldalra megyek mind csak azt ecseteli mi a bitcoin, mi a privát kulcs csak a lényeget nem.

2021. okt. 15. 14:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Az erős túlzás, hogy közük nincs egymáshoz, de nyilván nem ugyanaz. A 12/24-word passphrase-ből generálódnak a private key-ek.
2021. okt. 15. 17:43
 12/14 anonim ***** válasza:

Nagyon rosszul fogod fel, de sigeitek.

A privat kulcs arra jo hogy kozel vegtelen mennyisegu publikus cimet tudj generalni.

A vilagban forgo bitcoinok mind publikus cimeken vannak. Ezek soha nem kerulnek be a tarcadba vagy a zsebedbe vagy a bankszamladra. Ezek orokke publikus cimeken vandorolnak ide oda.

A privat kulcs ami a tarcad lelke arra jo, hogy publikus cimeket hozzon letre, amikre el tudod utalni a bitcoint igy ugymond magadeva teve oket.

A tarcakba meg az a jo hogy a legtobbhoz jon egy szoftware ami elrendezi neked azt hogy utalni tudj publikus cimek kozott azzal hogy a privat kulcsoddal ugymond alairja a tranzakciokat.

Amikor tranzakciot inditasz kb ugy nez ki hogy beirod mennyit akarsz kuldeni, beirod a publikus cimet ahova kuldeni akarod es megnyomod a kuldes gombot

2021. okt. 15. 17:53
 13/14 anonim ***** válasza:
Na megértetted? XD
2021. okt. 15. 19:48
 14/14 anonim ***** válasza:
Ezt úgy kell felfogni hogy egy nyilvántartás egy részéhez van csak jogod. Egy nagyon durva hasonlattal olyan mintha volna egy kulcsod egy szefhez amihez senki másnak sincs. A széf se a tiéd a bank se ahol a széf van, de csak te tudsz be és kirakni belőle valamit. (Vagy az aki megszerzi,lemásolta a kulcsot) Ha elég gondosan vigyázol rá akkor se a bank a széf tulajdonosa se fér hozzá.
2021. okt. 16. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!