Saját ingatlan mellett hogy éhezhet valaki?
Egyik kollégám mondja hogy már nagyon várja a fizetést mert már összesen 6000 ft-ja maradt és ezt kell beosztania kajára.
Nem tudom mennyi csúsztatás volt ebben, de a fizetésig tényleg csak zabkását evett benn munkahelyen. Mondta hogy ezt tudja kigazdálkodni fizetésig.
Nem tudom fejben összeegyeztetni azt hogy 6000 ft-ból kell kihoznia a kaját 10 napig de közben büszkén mesélte hogy milyen jó indukciós tűzhelyet vett meg napelemet a házra.
Nekem még nincsen saját lakásom, egyelőre bérelni tudok, de bármikor hozzáférek 2-3 millió forint tartalékomhoz, azonnal kivehetem bankból, tehát nincs olyan hogy ne tudjak rendesen enni, vagy ruhát venni, vagy egy összegben valami műszaki cikket.
Hogy a francba van ez a furcsa ellentmondás hogy szinte éhezik, de saját háza meg van amire költ?
"Fel nem fogom, hogy lehet úgy élni, hogy valaki folyton lenullázza a számlát..."
Ne is akard megtudni barátom!
Ennek nem sok köze van a saját ingatlanhoz.
Egyszerűen nem tud bánni a pénzzel. Pont.
Tőlem sűrűn kért kölcsön a saját főnököm (nem adtam), mert állandóan a "küszöböt rágta".
Aztán egyszer beszóltam neki, hogy ha sikerülne lemondania a 22 ezer forintos parfümről, anyagilag annyival előrébb lenne és még a végén az eddig elrágott küszöböt is tudná pótolni belőle. ;)
Hidd el, aki valóban rá van szorulva, arról Te úgy sem tudsz ->
"Aki sír, attól el kell venni, aki pedig dicsekszik, annak adni kell!"
... és ez így igaz...
Van ilyen. Nekem szüleim ilyenek, új (szalonban vett) autó a ház előtt, faternak a szája habos a sutemenytol és a 90 milliót érő keco kapuján kifelé meséli hogy éhezik és nincs pénze enni.
Sőt ő tudja fokozni az utcában más kukájag turja, és ha csokit talál benne lazán hazaviszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!