Saját ingatlan mellett hogy éhezhet valaki?
Egyik kollégám mondja hogy már nagyon várja a fizetést mert már összesen 6000 ft-ja maradt és ezt kell beosztania kajára.
Nem tudom mennyi csúsztatás volt ebben, de a fizetésig tényleg csak zabkását evett benn munkahelyen. Mondta hogy ezt tudja kigazdálkodni fizetésig.
Nem tudom fejben összeegyeztetni azt hogy 6000 ft-ból kell kihoznia a kaját 10 napig de közben büszkén mesélte hogy milyen jó indukciós tűzhelyet vett meg napelemet a házra.
Nekem még nincsen saját lakásom, egyelőre bérelni tudok, de bármikor hozzáférek 2-3 millió forint tartalékomhoz, azonnal kivehetem bankból, tehát nincs olyan hogy ne tudjak rendesen enni, vagy ruhát venni, vagy egy összegben valami műszaki cikket.
Hogy a francba van ez a furcsa ellentmondás hogy szinte éhezik, de saját háza meg van amire költ?
Kicsit megcsúszott. Simán elszámolhatta magát vagy jött egy váratan kiadás.
Lakásra pénz meg örökségből is lehet, nem feltétlen kell évtizedekig szopatnia magát.
Csak mint az emberek 90%a: hülye a pénzhez, de mutatja, hogy mi mindene van. Közben meg hitelt hitelre halmoz, egy számmal nagyobb lábon él, mint amit megengedhetne magának, megtakarítása meg nincs.
Nem értem az embereket. Engem a frász tör ki ha ritkán 100ezer alá megy a számla egyenlege. Ilyenkor nekem már "nincs pénzem" és spórolok, pedig ott van még lekötve 3-4 havi pénz. Fel nem fogom, hogy lehet úgy élni, hogy valaki folyton lenullázza a számlát...
Nem tud bánni a pénzzel.
Azt nem kérdezted, hogy honnan van a saját ház? Könnyen leheet örökség pl. Egyáltalán nem biztos, hogy ilyen hozzáállással meg tudta keresni az árát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!