Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért pontozzák le azokat,...

Miért pontozzák le azokat, akik kriptovalutákat ajánlanak a gyakorikerdeseken?

Figyelt kérdés
A kriptó évek óta bizonyít, egyelőre semmi indokotok nincs elítélni vagy ellene írni. A bitcoin 12 éve kikezdhetetlen, idén már ért 18 millió forintnál is többet. Ti pedig lemaradtatok (legalábbis azt hiszitek, évek óta), és abban bíztok hogy összeomlik, miközben csak nő és nő a total market cap. És reflexből nyomjátok a minuszt annak, aki pozitívan ír róla...

2021. okt. 7. 08:58
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
De most komolyan, pár napja volt. A gyerek 500 ezer forintot akart befektetni, írta hogy lehet nagyobb kockázat is, mégis mindenki lepontozta a kriptót. Mondjatok már jobbat légyszi, amibe megéri betenni 500 ezer befektetni való pénzt. Pár embernek fingja nincs a kriptóról, csak vörös szemmel jön ide okádni, meg lehúzni azt, aki nem 60 évesen tőzsdéről szerzi az évi 5%-át, hanem kicsit gyorsabban és kevesebből. Nem az a cél, hogy az ember beugorjon all-innel 1 órán belül valamibe, hanem az hogy nézze meg mi/hogy működik, és utána tegye bele a pénzt. Mintha az origo kommentszekciójában lennénk. És ezek az emberek évek óta ezt nyomják, azóta se jött rá egyik sem, hogy talán akkor kellett volna bele pénzt tenni...
2021. okt. 7. 11:40
 12/34 anonim ***** válasza:
64%

Plane nem valakinek az egyetlen fel milliojat kellene kriptoba rakni.

A kriptonak is meg lehet (es meg is van) a helye egy portfolioban, ugyanugy, ahogy az ingatlannak, aranynak, reszvenyeknek is.

Viszont az egyetlen tartalekot NEM rakjuk fel lutrira, annak azonnal elerheto es biztonsagos helyen kell lennie.

(Es 500k mar megbocsass, de meg tartaleknak is keves…)

Az meg, hogy szerinted az elmult evekben 5%-ot lehetett evenkent tozsden szerezni, azert elegge mutatja, hogy mennyire is vagy kepben a penzugyekkel.

A bitcoin “kikezdhetetlensegerol” meg annyit, hogy 1-2 napon belul tobbet kepes esni, mint a tozsde egy-egy komplett valsag alatt…

Az meg a kezdok tevhite, hogy barmilyen instrumentumnak a multbeli teljesitmenye garancia lenne a jovore nezve.

2021. okt. 7. 12:42
 13/34 A kérdező kommentje:

Nem azt írta, hogy 500k az összes pénze, hanem azt szeretné befektetni. Belekötsz egy áltlad kreált hülyeségbe.

Nem írtam sehol sem, hogy 5% kevés lenne. Nyilván ha van több száz milliód, akkor ilyenekkel megelégszel, kevés de biztos.

A bitcoin az nem egy valami, ami esik és felmegy, hanem egy valuta, egy pénznem. Azt írtam, hogy a bitcoin kikezdhetetlen, mint rendszer, nem mint egy tőzsdei befektetés kikezdhetetlen.

Szóval az érveid közül egyikel sem értek egyet.

2021. okt. 7. 13:31
 14/34 A kérdező kommentje:

Az 5%-ot azért szidtam, mert nincs értelme ekkora összegnél ilyenben gondolkodni, de mégis sokaknak ami ennél többet hozHAT, az már kockázatos, és mindenki kerülje...

És kit érdekel hogy nem biztos a jövője? Ezt lehet mondani 10 éve. Akkor is szidták, és azóta nézd meg hol jár. Lehet hogy bedől az egész, meghekkelik és 0-ra csökken az ára? Lehet. Lehet hogy innen nyom még 5x-et pár év alatt? Lehet. Lehet hogy megháromszorozza a pénzét, kiveszi, befekteti másba ami kicsit biztosabb, a bitcoin meg összedől ezután, de ő mégis nyert? Lehet.

2021. okt. 7. 13:38
 15/34 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én voltam, aki a kérdést feltette. 10 millió megtakarításom van, 9,5 milkát állampapírba tettem, 500-zal meg játszok(a kérdésben is írtam). Egyelőre nem vettem semmit, de gondolkozok valami ETF befektetésen, 200-400 ezerért. Tervezek venni 100-200 ezerért kriptot is. Még nem vagyok teljesen biztos a dologban, de 90%, hogy az említettek alapján cselekszek.
2021. okt. 7. 17:13
 16/34 anonim ***** válasza:
74%

Nézd, általában amikor a kérdezőtől visszakérdezek, hogy a befektetni való pénzéhez tőkevédelmet is szeretne, vagy hajlandó elbukni akár az egész befektetni való összeget, akkor még senki nem mondta azt, hogy játszani való pénze van és bukható az egész summa.

Nem mai gyerek vagyok, én megéltem a Lehman Brothers csődjét. A csőd előtti években szinte senki nem gondolta volna, hogy az USA top 5 befektetési bankja közül bármelyik csődbe mehet. És lőn. Szóval a piaci kapitalizáció sem minden esetben tud megvédeni a hisztitől. Mert ez a tőzsde. Itt Musk benyögi, hogy lehet Teslát venni úgy, hogy BTC-vel fizetsz, és felszárnyal 50 ezerig az árfolyam. Aztán pár hónap múlva benyögi, hogy mégsem, sőt el is ad pár millliárdnyi bitcoint, és visszajön 30 ezerre az árfolyam.

Akit befektetésre buzdítasz, olyan terméket ajánlj neki, aminek a használatára meg is tudod tanítani. Mert, hogy Musk benyögései előtt nem fogsz szólni a kis kezdőnek (mert te se tudod előre, mikor mit mond), hogy mit kell tenni, az holtbiztos...

2021. okt. 7. 22:11
 17/34 anonim ***** válasza:
78%
Nekem van egy kérdésem kérdező? Mi a bitcoin értéke? Mert a részvény mögött ugye egy cég adott arányú tulajdona áll. Egy kötvény mögött hitelviszony. A bitcoin azonban nem tölti be a "pénz" minden funkcióját, nem értékálló. Például nem fogod soha meghirdetni a 40 milliós lakásodat 5 bitcoinért, mert nem tudod mennyit ér az holnap. (Penzugytan alapjai) Szóval, ha a bitcoin nem pénz, nem részvény, nem kötvény, akkor micsoda? Egyszerű spekulációs eszköz, ami ugyanolyan lufi hatás mint minden piramisjáték, ami mögött nincs valós érték.
2021. okt. 8. 08:05
 18/34 A kérdező kommentje:

Ez az értéke:

- max 21 millió darab van belőle, nem lesz több,

- decentralizált,

- 12 éve működik, meghekkelhetetlen.

Az aranynak mi az értéke? Az hogy kevés van belőle.

Azért nem tudod, hogy mennyit ér holnap, mert még kicsi a piaca, és volatilis. Idővel ez változni fog. Annak van értéke, amiért pénzt adnak. Ezért 12 éve adják a pénzt, és egyre többet.

2021. okt. 8. 09:12
 19/34 anonim ***** válasza:
83%

"Az aranynak mi az értéke? Az hogy kevés van belőle."

Nem egészen ilyen egyszerű. A palládium pl. háromszor gyakoribb, mint az arany, mégis jóval drágább. Vagy a titánium is elég drága, pedig rengeteg van belőle.

Az arannyal az a helyzet, hogy tisztán is előfordul a természetben, így az egyik legrégebben ismert fém és minthogy nem korrodeálódik, az időtállóság szimbóluma lett, főleg ezért drága, megszokásból.

A titánium meg pl. azért drága, mert piszok nehéz az amúgy mindenütt jelenlévő titánium-dioxidból a fémet előállítani. A titánium dioxidot viszont mindenre használják a fehér falfestéktől a gyógyszerek hordozóanyagán át. Ha valaki találna egy könnyebb (olcsóbb) módszert az elemi titánium előállítására, akkor az autók és épületek mind titániumból készülnének acél helyett, hiszen könnyebb és erősebb, mint az acél.

2021. okt. 8. 10:19
 20/34 anonim ***** válasza:
77%

1) az hogy limitált van belőle csak addig érték, amíg az emberek hisznek benne, tehát a közvélekedésen alapul, önmagában nem érték.

2) a decentralizáltság sem érték önmagában

3) Egyenlőre meghekkelhetetlen, mert a hash functiont ami működteti nem lehet feltörni. De például megkérdőjelezhető, hogy a kvantum számítógépek megjelenése lesz-e hatással erre.

Nem csak azért volatilis, mert kicsi a piaca, hanem azért mert egy részről hiten alapszik, tehát ha az emberek hisznek benne felmegy az ára, ha pánik van, leesik. (Pl 2013 környékén az egyik mining pool majdnem elérte az 50%-át a bányászatnak, amivel sérült volna a konszenzus amin alapszik a technológia és az árfolyam zuhant egy hatalmasat)

A másik, amiért mindig is volatilis lesz az árfolyam, hogy nem áll mögötte jegybank. Például azért, hogy a forint árfolyama kb stabil legyen a jegybank rengeteg háttér mechanizmust folytat, mert ez a feladata. Mivel a bitcoin mögött semmilyen intézmény nem áll, mindig is az emberek hite és hangulata fogja mozgatni, ami mindig is volatilis lesz.

2021. okt. 8. 10:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!