A férjem pár hónapja elköltözött. Most válunk. Visszamenőleg hol tudom kérni a gyerektartást?
5
Azzal a 30-50e forinttal aztán tudnám "pumpolni" xD
Tudod, ha már egyszer megcsinálják, akkor vegyenek részt a piszkos anyagiakban és nevelésben is, főleg hogy férfiként a legtöbb esetben jobban keresnek. Fordított helyzetben te mit szólnál amúgy? Anyuka lepasszolja neked és ő lelép, egy forintot sem ad neked, cserébe te nem tudsz menni dolgozni, mert bölcsibe mondjuk még fiatal, senkire nem tudod bízni és semmi bevételi forrásod sincs.
Én pl megmondtam páromnak, hogy nem igazán szeretnék gyereket, de ő szeretne. Abban az esetben megyek bele, ha írunk egy papírt, hogy ő marad otthon a gyerekkel és/vagy egy esetleges válás esetén az ő felügyelete alá kerül. Érdekes, nem akart ilyen papírt írni, na vajon mért? :) Pedig ő akar igazából gyereket, nem én! Jó ember amúgy és szeretem, de tudom jól hogy rám hárulna minden felelősség a gyerekkel kapcsolatban, akkor is, ha együtt maradunk, egy esetleges válás esetén pedig pláne. Arról nem is beszélve, hogy annyira nem szeretem a gyerekeket és nem is én szeretnék, akkor mért én szívjak vele?
Csak hogy a kérdésre is válaszoljak! Kérdező! Állíts be hozzá a gyerekkel és mond neki, hogy innentől kezdve a te gondod! Hivatalosan házasok vagytok, így ő is ugyanannyira a gyámja mint te. Hidd el, perkálni fog mint a kisangyal, mert az életét, kényelmét nem fogja felrúgni még a saját gyereke miatt sem.
Tudom, durvának hangzik amiket írtam, de ez a szomorú valóság.
(4-es voltam)
10
Természetesen ilyenre is van példa, sőt, elég sok! Tisztában vagyok vele, de van a fordított eset is mikor a férfi akarja, de a nevelésben már nem szeretne részt venni. Apám pontosan ilyen ember. Anyum nem akart engem igazából, apám beszélte rá. Tudod mennyi emlékem van apámról kiskoromból? Szinte semmi :) Na, nem azért mert annyit dolgozott hogy jobban éljünk... A haverok, a kocsma, a játékgép mindig fontosabb volt mint mi. Ilyenkor merül fel a kérdés, mért is akart akkor engem?
11!
Csak szólok, a szóban forgó gyereknek nincs gyámja. Gyámja annak van, akinek a szülei meghaltak, vagy a szülői felügyeleti jogukat megszüntették. Ennek a gyereknek szülei vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!