Mi van akkor, ha eddig rosszul vonták a gyerektartást? Visszamenőleg követelheti az ex?
Előzmény: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Közben a bérszmfejtő elmondta, hogy a minimum összeg a fix összeg, ha magasabb a fizu akkor a 20%-á vonják le.
Viszont a párom volt munka helyén nem így vonták, mindig a fix összeget, pedig volt amikor ennél több járt volna. (kb 2,5, majd 3 évig) Éves szinten szerintem 50-60 E-rel kapott kevesebbet a gyerek.
Ezt visszamenőleg ki kell fizetnünk, ha az ex ezt követelné?
Az előző kérdésben is írtam, hogy nem kérnénk vissza a pénzt. Csak azt hittük, hogy a bérszámfejtő szúrta el a dolgokat, és ez bosszantott.
Senki nem akar kibújni a felelősség alól, csak ha 3 évre számoljuk a havi 50 ezret (ez csak egy becslés), az akkor is 150 E ft. Ennyit nem tudnánk hirtelen kifizetni.
Másrészt, nem is a mi hibánk, hogy kevesebbet kapott, hiszen nem zsebből fizettük, hanem letiltás van érvényben.
Eddig mennyit tiltottak és mennyi volt a fizuja? Most mennyit vettek le, és mennyi a fizetése?
Szerintem kicsit nem vagy képben ezzel, érdemes lenne egy családjogi ügyvédet felkeresned, aki el tudja magyarázni. Családsegítő és gyermekjóléti szolgálatoknál szokott lenni ingyenes tanácsadás. (előző kérdésnél 9 és 11es válaszadó)
Az előző munkahelyén többet keresett, mint most.
Most a 20%-ot vonták le első hónapban, ott meg kb 3 évig azt a minimum összeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!