A gyerektartást visszamenőleg is ki kell fizetni?
Szia!
A bíróságra azonnal ad be a gyermektartásdíj követelésedet, mert itt a többiek nem tudják egész pontosan. Végrehajtó vagyok elég sok gyermektartásdíjat hajtok be. Visszamenőleg 6 HÓNAPRA ítélnek csak meg gyermektartásdíjat.
Gyors tárgyalásra számíthatsz és utána gyorsan megkapja a végrehajtó is. Amennyiben nincs semmije, se ingóság, se ingatlan ( ez kb 3 hónap alatt derül ki ) kérd meg a végrehajtót, hogy gyorsan zárja le az ügyet.
A nemleges Vh jegyzőkönyvvel elmész a gyámhatóságra és kérheted az állam általi gyermektartásdíj megelőlegzését, amit max 3 évre meg is kapsz.
Ha letelik a 3 év, tárgyalás nélkül azonnal kérheted a végrehajtót az újboli eljárásra, és így tovább.
Köszönöm szépen, nagyon nagyon!!! Kedden megyek is az ügyvédhez és elindítjuk a dolgot. Amúgy szerintem az apuka meg sem jelenik majd a tárgyaláson. Nem is hiányzik...
Amúgy nem tudom, miért került át ide a kérdésem, amikor én az egyéb kérdésekhez tettem. Válásról szó se volt a kérdésban, mivel nem is voltunk házasok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!