Mennyi az a minimum összeg, amiből fent tudnád tartani magad?
Idén sikerült egy nagyobb financiális célunk (lakás), így most következő lépésként a 6-12 hónapos vésztartalékra gyűjtünk. Most jelenleg csak 3-4 csücsül a számlán.
Gondoltam ehhez kíváncsiságból kiszámolom, hogy ténylegesen mennyi is, ami minimum kell a túléléshez (rezsi, kisebb hitel, autó kötelező, alap kaja, alap tisztálkodó szer, bérlet, kötelező gyógyszerem stb). Hát meglepődtem. Az összes tényleg fontos és alap dolgunk kijönne 175 ezerből kettőnknek. Ehelyett mi 340 ezret költünk minden hónapban. (Nem ennyit keresünk)
Érdekelne, hogy nektek mennyi a minimum, amiből kihúznátok az alap számlák fizetésével? Most nem beleszámítva a mosógép elromlását stb.
"mert ami tavaly 60ezres nagybevasarlas volt a tescoban az most inkább 90ezer.."
Még szerencse, hogy hivatalosan csak 5 % az infláció...
Lidl-s majonéz akciósan nemrég még 380 ft volt, most 460, AKCIÓSAN!
Hogy az étolaj áráról már ne is beszéljünk, stb. 200-500 ft-os termékekre simán rápakolnak 10 %-ot (20-50 ft-ot), de biztos olcsóbb lett a kerti törpe - így "csak" 5 % az infláció.
Zöldség-gyümölcs árakról nem beszélve.
Kérdező, nem nagyon tudok válaszolni rá, mert eleinte csak a gyümölcsről szoktam le, most viszont már a zöldség árakat sem igen tudom megfizetni - így nem tudom, mennyi lenne az egészséges élethez való minimális összeg.
Megint megjelent a gépkezelő Mekk mesterünk. :)
A gyakori sztár gépkezelője.
Nálunk az alap kb 250-300.
Ebből 90e a hitel, számlák, tankolás, kaja, gyereknek a dolgai.
Fűtési időszakban inkább 280-300. Azon kívül olyan 230-250.
Semmit nem tudsz rólam (mennyiből élek, mik a kiadásaim, stb.), de azért látatlanban kinevetsz... Gratulálok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!