Létezik olyan kutyafajta, amelyik nem csinál csatateret a kertből, és lehet kint tartani (nem öleb, minimum közepes termet)?
Egyik sem rombol, ha úgy tartod, ahogy igényli. Annyit mozgatod és fárasztod, amennyi kell neki.
És mindegyik fog rombolni (még a berni is, ami egy kifejezetten alacsony energiaszintű kutya) ha nem megfelelően tartják, gondozzák, nevelik.
Szerencsere az en kutyam nem rombol a kertunkben ... mert belvarosi szobakutya :) Ellenben a hetvegeken elszoktunk menni vendegsegbe kertesben levo barataimhoz, ott kielheti es ki is eli az ilyen iranyu vagyait :D
De en azt vettem eszre, hogy nem az egesz kertet szedi szet, csak a felet ... tobbi helyen nem tudja, mert ott az autok parkolnak :)))
Nem, ha célzottan ásna a kutya vadászatért vagy 40 fokban hűs helyért, az nem függne össze a fárasztással. Azt csak a neveléssel lehetne leállítani.
De az unalomból egész kert felásása, rombolása már ennek tudható be. Fárasztás + nevelés együtt a megoldás.
Az örökbecsű mondás. Vagy kutya, vagy kert.
10-15km heti 5-6 alkalommal és ásnak. Nem az egész kertet, de egy bizonyos helyen igen, ott van 4-5 lövészteknő. Ha betemetem, pár nap múlva újra kiássák. Szóval ahol nem zavar, ott hagytam és máshol nem is ásnak.
Jack russellem és border colliem van, kinti-bentiek, nem ássák fel a kertet, de cserébe aktívan foglalkozom velük, sétálunk, járunk túrázni, agilityre, trükköket tanítok nekik.
A berni pont nem egy hatalmas mozgásigényű kutya, szerintem ne legyen kutyátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!