Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Én, mint a gyerekeim törvényes...

Én, mint a gyerekeim törvényes képviselője megtehetem-e azt, hogy majd az ügyvédnél a végrendelet felolvasásánál azt mondom, hogy nem kérem az örökséget, nem írok alá semmit?

Figyelt kérdés
A gyerekeim még nem lesznek 18 évesek, tehát nem fognak tudni nyilatkozni az ügyben. A gyerekeim örökölni fognak a nagyszülőktől egy adóssággal terhelt házrészt. Még nincsenek 18 évesek. Én, mint a törvényes hozzátartozójuk nem szeretném, ha úgy kezdenék meg a felnőtt éveiket, hogy adósságuk van.

2021. szept. 15. 10:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%
Igen, megteheted.
2021. szept. 15. 10:53
 2/11 anonim ***** válasza:
80%
Tudtommal ebbe beleszólhat a gyámügy is, bár te vagy a törvényes képviselő. Szerintem ha kisebb az adósság, mint a ház értéke, akkor el kell adni, kiegyenlíteni, ebbe belemegy a gyámügy is.
2021. szept. 15. 11:47
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Csak a gyámhatóság engedélyével.
2021. szept. 15. 11:48
 4/11 anonim ***** válasza:
60%
A házrész értékéhez képest mekkora az adósság rajta?
2021. szept. 15. 12:05
 5/11 A kérdező kommentje:
A gyámügy miért szólhat bele? Mivel nem lesznek még 18-ak, kell egy törvényes képviselő, aki jó esetben az anya vagy az apa. Én az apjuk vagyok a szóban forgó gyerekeknek.
2021. szept. 15. 12:39
 6/11 anonim ***** válasza:
Mert a ptk 2:15 ezt mondja, ennyire egyszerű.
2021. szept. 15. 12:42
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért, hogy ne herdálhasd el a gyerekeid vagyonát.
2021. szept. 15. 12:49
 8/11 A kérdező kommentje:
Az adósság nem tudom, hogy mekkora lesz, mert az a helyzet, hogy a nagybácsijukat nem rakhatom ki a házból, mert nincs hol laknia. Ő viszont sajnos nem dolgozik. Nem akar dolgozni, egy munkakerülő lúzer. Ha nem fizeti a rezsit, akkor az adósságot a tulajdonosokon hajtják be, akik pedig az én gyerekeim lesznek.
2021. szept. 15. 12:52
 9/11 A kérdező kommentje:
7: Elherdálni... Egyáltalán nem kellene nekem egy adóssággal terhelt ház.
2021. szept. 15. 12:53
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Tetszik, nem tetszik ez van. Visszautasíthatod az örökséget a gyerekek nevében, de a gyámügynek hozzá kell járulnia.

A hagyatékin megmondják mennyi az adósság.

Konkrétan, hogy aláírsz-e valamit vagy nem az semmin nem változtat.

2021. szept. 15. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!