Azt szeretném ha a legkisebb gyerekem kapja meg a lakásunk a halálunk után. Milyen módon kell megcsinálni az öröklést , hogy ne lehessen belekötni ? Leírást lent!
Én sem iratnám a nevére, pontosan azért, mert lehet, hogy 2 év múlva meggondolnád magad.
Viszont ha lényegtelen, hogy az övé lesz a halálotok esetén akkor is, ha már nem így döntenétek, akkor ajándékozással adnám neki, és holtig tartó haszonélvezeti jogot alapítnék rá saját részre.
A haszonélvezeti jog erősebb a tulajdonjognál. Ha Te nem engeded be a lakásba a gyereked, akkor sem tud mit csinálni, hiába az Ő tulajdona már.
Amíg élsz, Te rendelkezhetsz az ingatlan használata felett, szedheted hasznait. Eladni nem tudod csak, mivel nem Te vagy olyankor már a tulajdonos.
Ajandekozas baromsag szerintem... ezert irtam hogy amig eltek irassatok a nevere. O lesz a tulajdonos. Abba senkinek sincs beleszolasa, teljesen egyertelmu es tiszta helyzet. Tulajdonjog.
Viszont -amit szinten irtam- holtig tarto haszonelvezetre tartsatok igenyt a lakasban. Ha az meg van, akkor a ti esetetekben lenyegeben nem lesz tobb teendo. Elhunytok, megszunik a haszonelvezet hiszen mar nem el aki haszonelvezo volt. Marad egyedul a szintiszta 100%-os tulajdonjog.
Kedves 9-es válaszoló!
Ingatlan tulajdonjogát megszerezheted vásárlással, cserével, örökléssel, ajándékozással, kisajátítással (magánszemély nem), elbirtoklással. Ezek közül Neked melyik az "irassátok a nevére" opció?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!