Megállapodás - lemondó nyilatkozat - vagy végrendelet?
Húgomnak az évek során 10 millió forintot adtam lakásra, amit nem fog tudni megadni.
Szüleinknek van egy kis lakása örökségből, ami ~20 millió forintot ér. Ez a lakás az ők nevén van.
Egyeztetve velük, ők ezt a lakást nekünk adnák - így a korábban adott 10 millió sorsa is rendeződne: ha a lakás tulajdonjoga hozzám kerülne (reményeink szerint sok-sok év múlva) ha a szülők már nem lesznek Velünk.
Szülőkkel és húgommal a kapcsolat szuper - nem a kisemmizés, hanem a korrekt tisztázás a cél.
Hogyan érdemes ezt a helyzetet papírra vetni?
- Megállapodás a két testvér között a szülők bevonásával?
- Lemondó nyilatkozattal a húgom részéről, hogy örökösödés esetén lemond a tulajdonhányadról?
- Szüleinknek kellene végrendeletbe foglalnia?
Köszönet minden javaslatért.
Egyetértek, DE!
A lakás MOST! ér ennyit. Nem tudhatja senki, hogy a szülők halála idején milyen értéket képvisel majd. Lehet, hogy jóval többet, mint amennyi tőkével és kamattal tartozik most Neked a húgod. Na akkor mi lesz? Tőke + kamat letudva, a "fölét" pedig a húgodnak ajándékozod, nehogy kisemmizve érezze magát?
Jelenlegi helyzetben a két testvér közötti megállapodást tartom korrektnek.
A 10 millió forint felét még 2014-ben adtam - az volt a megállapodásunk, hogy akkor adja meg, amikor tudja.
Családja van, költöznek, szükségük van anyagi támogatásra, így segítek (inkább, mint hitelt vegyenek fel, mert a jövedelmük nehezen engedné meg). Így lesz 10 millió a kölcsönadott összeg. Így viszont az én megtakarításom gyűlik lassabban.
Szívesen segítek, a kapcsolat pozitív - a téma érzékeny, hiszen pénzről van szó. Keresem a korrekt megoldást.
Az eddigi válaszokat köszönöm - minden újabbat szívesen fogadok és zöld jellel honorálom.
Nagyon köszönöm!
A 10 millió tartozás is kamatozik...
Sejtettük, azért írtam: "Tőke + kamat letudva"
Nézd, ha ennyire jó a kapcsolat a tesóval, annál egyszerűbb nincs, mint hogy megbeszéled vele.
Értem. Tehát olyanok akarnak beleszólni, akiknek valójában semmi közük hozzá.
Ez az, amit nem kell hagyni. A Te pénzed volt, a sorsáról is Neked van jogod dönteni.
De lesz, ez teljesen biztos.
De rendes tőled, hogy igyekszel korrektül intézni.
"Végül megszületett a megállapodás "
Jobbat nem is tehettél volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!