Ha egy futárnak akarok borravalót hagyni, hogyan (mennyiből) kell visszakérnem?
Szerintem ugyan trollkodsz, de azért leírom, hátha csak nem a valós életben élsz.
Ha 267 Ft-ot kellene fizetni, akkor a "300-ból kérek vissza" annyit jelent, hogy odaadsz a futárnak egy 500-ast, ö meg 200-at ad vissza, mintha 300 lett volna a fizetnivaló összeg.
Ha a futárnak fizetsz a pizzáért, ami mondjuk 1800 forint, akkor megteheted, hogy ha 5ezressel fizetsz, azt mondod neki, hogy 2000ből kérsz vissza. Ami azt jelenti, hogy kapsz visszajáróként háromezer forintot. A 200 ami még járna 1800ig, az lesz a borravaló.
Általában 10 százalékot szoktak adni, de szerintem neked nem kell a fejben matek, elég annyi, ha a következő 500asig kerekíted a fizetendő összeget.
De ha nem adsz, úgyis jó.
Lehet, hkgy a kérdező trollkodik, de nálam a valóságban tette meg egy pincér.
Maradjanak az összegek.
Pizza 1800 Ft. Odaadok egy ötezrest. Mondom, kétezerből kérek vissza. Erre ad kettőszáz forintott.
1, 3
Én simán elhiszem, hogy a kérdezőnek ez sötét erdő, annak ellenére hogy ez mennyire alap dolognak számít.
Múltkor egy 17 éves!!! magyar lány felrakta TikTokra azt a videót, ami arról szólt, hogy nem ismeri az analóg órát. Nem érti, hogy működik az óra, mikor van negyed, fél, háromnegyed. A videó alatt a kommentekben jöttek az ilyen válaszok, hogy: úú, én sem tudom leolvasni, azt hittem csak én vagyok ilyen béna stb.stb... Szóval simán elhiszem, hogy a kérdezőnek nem megy ez a dolog.
Mint azóta kiderült diszkalkóliás vagyok, így köszönöm akik instant retardáltnak gondoltak csak mert ekkortájt nehezemre esett megérteni valamit ami számokkal kapcsolatos és soha nem tanították meg nekem :)
Egyébiránt a többieknek köszönöm a válaszokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!