Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha kiadnám az összes közhasznú...

Ha kiadnám az összes közhasznú tervemet, ötletemet, amit könnyen és kevés pénzből meg lehetne valósítani, akkor nekem milyen hasznom lenne belőle?

Figyelt kérdés
Ha mondjuk itt, a Facebookon, meg az összes ismert közösségi platformon kiadnám az ötleteket, akkor lenne belőle, vagy inkább lenne nekem belőle hasznom?

2021. szept. 5. 17:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
48%

Nem, nem lenne.

Ha pénzt akarsz bármilyen ötletből, akkor el kell indulni vele és kikaparni a gesztenyét magadnak.

Ha írsz privátban, hogy miről van szó, tudok segíteni, merre lehet indulni.

2021. szept. 5. 17:34
 2/12 anonim ***** válasza:
44%

Tudod mennyit er egy otlet?

.

.

.

.

.

Figottam

.

.

.

Kb ennyit.

2021. szept. 5. 17:34
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha ezek könnyen és kevés pénzből megvalósíthatóak, akkor te hányt valósítottál már meg belőle?
2021. szept. 5. 18:01
 4/12 anonim ***** válasza:

Valamilyen közelítő példát mondj kérlek, mert ez így nagyon gyerekesnek és értelmetlennek tűnik.

Az első kérdésem, hogyha közhasznú, tehát az emberek nagy részének javát szolgálja könnyen, olcsón, akkor:

a. erre miért nem jött még rá más?

b. kinek az érdeke, vagy pont nem érdeke ezeket megvalósítani? Kinek kellene fizetnie érte?

Például, tök jó lenne, ha x buszmegállóban megjavítanák a beálló tetejét, meg ültetnének egy fát, hogy árnyék legyen. Ez egy ötlet, ami a köz javát szolgálná, annyira nem drága. De a fenntartó tisztában van a betört tetővel, csakhát pénzügyi okokból későbbre van ütemezve a csere, a fának az ültetésére se pénz, se kedv, meghát fenn kell tartani, seperni ősszel stb. Na ilyen ötlet például semmit nem hoz neked sem senkinek ezt nyugodtan közzéteheted.

ű

Ezért kellene kicsit árnyalni mire gondolsz, milyen megváltó ötleteid vannak.

2021. szept. 5. 18:05
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
kiadod ingyen, random embereknek, akiket még csak nem is ismersz.. akkor mégis milyen hasznot remélsz is érte?
2021. szept. 5. 20:19
 6/12 A kérdező kommentje:
1# írok a héten.🙂
2021. szept. 6. 02:42
 7/12 A kérdező kommentje:

2# tudod mennyit ér egy ötlet? Az amin írsz, az amin ülsz, az amit nézel, azt a pénzt amit kapsz, s költesz, amin minden nap dolgozol, vagy éppen nyaralsz, az mind, mind 1-1 ötlet, amit valaki kitalált, és esetenként pénzzé csinált. Még fingó párnából is több milliót eladtak..😀😆😅🤣🤣

Hát ennyit érnek az ötletek...szerintem

2021. szept. 6. 02:45
 8/12 A kérdező kommentje:

3# nekem sajnos nincs plusz költhető pénzem, és a pályázatokat sem sűrűn nézem/ismerem, szóval az a minimális "befektetéssel" már elkezdtem, hogy a kedvenceim domainnevét levédettem (az eddihi HASZNOS kb 500-ból.

A domain név azért fontos, mielött megkérdeznéd, ha én védettem volna le a Ford.com-ot, a google.com, az Amazon.com, vagy a Facebbok.com-ot, akkor ma szerinted mennyire lennék gazdag?😀

Na ez szerintem ma sem változott... ez persze csak egy domain név, de ha én védetem le, akkor az aki kitalálna hozzá valamit, akár dollár milliókat/milliárdokat is fizethetnek egy-egy ilyen webdomainnévért. De ha csak 100 dollárt azért sem haragszom meg.😁😆🙂

2021. szept. 6. 02:52
 9/12 A kérdező kommentje:

4#

A, azért nem jött rá még más, mert ha rá is jött, akkor eszébe jutott, hogy inkább hagyjuk, miért akarjak én mindenkinek kvái jót???

És itt elment az ihlet (sztem).

B, kinekaz érdeke, kinek nem, ez egy relatív kérdés.

Példám (régi álmom) miért nem csinálnak egy olyan ÚJ várost, ahol minden, de tényleg minden a legfejlettebb, és csak szalaktívek a meghívott lakók. Mindenki ismerne mindenkit, meglennének gépen is. Sőt ráadásul az egész város abs 0%-os károskibocsájtás nélkilül működne. Teljes lenne a biobarátság. Mert már rég vannak olyan anyagok, amik sokkal jobbak mint a klasszikus tégla, vagy a fali/padló fűtés, vagy az autóutak, amik ha mennek rajta a járművek, akkor autómatikusan töltik az autót, még csak tölteni sem kell megállni... (de ez lehet még fejlesztés alatt van, de hallottam már ilyesmiről).

Szóval miért nem csinálnak már ilyen településeket?

Ez szeri ted mennyibe kerülne?

Ez szerinted mennyire térülne meg? Hányan akarnának egy ilyen barátságos környezetben, a legfullosabb, legfejlettebb technológiák között élni?

Szerinted ezt miért nem csinálták meg eddig?

Én kezdjem el a 200e-res fizetésemből?😀😆😅🤣🤣

De amúgy abszolút megoldanám, szó nélkül elvállalnám a megcsináltatását, fokozatos fejlesztését.

Ez jó példa?

(De ez tényleg egy 20as éveim beli ötletem, és ez csak egy pici részlete, mert én a föld alatt is tartogatok meglepetéseket, és Föld felett is, akár az űrben is... de ez már bonyolult elmesélni...:)

Szóval szerinted?

És ez csak 1, ami nincs is az úgy 500 ötletes listámon, ez csak egy extra, ami szerintem jó lenne, szívesebben születnék bele egy ilyen világba, érthetőbb lenne minden, semmi kárt nem okoznáno kvázi a bolygónknak, az oktatás is sokkal profibb lenne, és ez csak egy "közelítő pélad".

És a legnagyobb kérdésem, miért nem ezzel kezdtük alapból a várososdást, mármint amikor megszülettek ezek a technológiák, akkor miért nem erre cserélték le egyből? Sok ezzel kapcsolatos példám van, tényleg több órányi sztori van erről, és többszáz adatom/példám....

Szóval szerintem ez egy közhasznú gondolat/ötlet.

Vagy sok sok évvel ezelött, mikor még suliba jártam (több mint 10 éve) eszembe jutott, ha már a közösségi közlekedés magyar királya a BKV (vagy BKK), miért nem talál ki valami sokkal jobb megoldást, bizomyos dolgokra. Ezt nem ecsetelném, de ezerrel fullasztóan füstölnek a buszok, külföldön százszor jobb buszok vannak, stb, stb.. ráadásul az adu ász meg nekem az lenne, a legjobb ilyen ötletem, amit nem értek, pl miért nem csinálnak BKV BIKE nevű oldalt, ahol a megállókban biciklikkel lehetne közlekedni, vagy roller, bármi, ami nem ilyen tömeghalál, ami minden minden minden nap a buszokon van...

Amúgy nem élek álomvilágban, de álmodozom egyfajta álom világról.

2021. szept. 6. 03:15
 10/12 A kérdező kommentje:

5# Hát ennek a súját tényleg érzem, és értem, de ha csak azt az 1 gondolatnál.megmaradok, hogy nekem nem lett belőle pénzem, de megvalósult, és tudom használni, sok sok más embertársammal, akkor már sokkal nyugodtabb lennék, és nem ilyen abszolút buta elveszett, elavult ötletekkel kéne bajlódnom, hanem legalább egy jól, vagy jobban működő világban élhetnék/élhetnénk.

Több és jobb ismerkedési lehetőségekkel, közlekedéssel, munkákkal, lakhatással, stb, stb, minden.

Szóval nekem ez 1, de 1 hasznom lenne nekem (is).

Amúgy olyan embernek adnám az ötletem, ötleteim, akiben látom azt amit keresek. Sokegbízható, és becsületes ember van ám a világon.

Nem csak Magyarországon, de mindenhol. Hisz ez egy alap emberi tulajdonság.

Nekem inkább igazából egy társ kéne, akikkel ezt, illetve az ilyen ötleteim/kezdeményezéseim kreatívan kidolgoznánk, és "eladhatóvá", bemutathatóvá varázsolhatnánk. Erre persze akár 1 plusz ember is elég lenne. Várom a jelentkezőket.

2021. szept. 6. 03:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!