Egy közhasznú szervezet kérhet tőlem pénzt szolgáltatásért?
Madártani egyesület embere ajánlotta fel, hogy kijön megszemlélni a társasházat őrületbe kergető rigókat (mert nonstop őrjöngve vinnyognak)...
Mivel a társasház baxott eljárni a panasszal, ezért végülis én értem el a szakértőt.
De azért nehogy már nekem kelljen érte fizetni.
most attól hogy kijön és megnézi abban mi a hagyományos értelemben vett költség?
nyilván, ha létrát kéne bérelni nekik vagy ilyesmi, az más.
órabére is van.
a nonprofit azt jelenti, hogy nem azért vannak, hogy mint egy cég hasznot hozzanak a tulajdonosnak. Ha lesz is nyereségük akkor azt visszaforgatják a tevékenységbe amit végeznek. A madártani egyesületnek van egy csomó költsége, kamerás, gps-es megfigyeléseket végeznek, kutatnak, laboratóriumot tartanak fent, mentett madarakat gyógyítanak, télen etetnek...stb. ezeknek a költségét meg kell termelni.
Felnőtt ember vagy, hívd fel a fószert és kérdezd meg, hogy mennyiért jönnek ki
Persze, hogy kérhet. Neki is pénzbe van a kiszállás, még ha esetleg önkéntes munkában is végzik a tevékenységet. Vállalkozóként nyilván ez többe is lenne, mivel annak nagyobb fenntartási költségei is vannak.
Közhasznúként - amit csak meghatározott feltételek mellett szerezhet meg minősítésben - lehet akár vállalkozói jellegű bevétele is az éves bevétel 25%-ig ha jól tudom.
A Nonprofit pedig annyit takar, hogy az eredményét nem vesz ki profitként, hanem az alapító okiratba meghatározott célokra használja fel. De ettől még a költségeit fedezni kell valamiből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!