Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hol könnyebb az élet?

Hol könnyebb az élet?

Figyelt kérdés

Magyarországon nettó 140ezer ft-ból megélni,

vagy ausztriában nettó 1400 euró-ból?

Legyen egy olyan verzió, hogy albérletben, illetve saját lakásban, valamint egyedül - illetve párkapcsolatban

2021. szept. 5. 16:48
1 2
 11/17 anonim válasza:
43%
Egy igazi magyar az nem a pénzen meg a számokon lovagok, hanem gyűlölködik, hogy Nyugaton vannak migránsok.
2021. szept. 5. 17:24
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
2021. szept. 5. 17:24
 13/17 anonim ***** válasza:
26%
Az aki itt 140000-et keres az kint rosszabb helyzetben lesz mint itt.
2021. szept. 5. 17:28
 14/17 anonim válasza:
78%

"Az aki itt 140000-et keres az kint rosszabb helyzetben lesz mint itt."

Nem lenne jobb mi? :D A segély 870 Euro és a covid óta már mindössze 1 nap (nem elírás) munkaviszony kell hozzá és ottani bejelentett állandó lakcím és megkapod. Ami jelenleg több mint 300 ezer forint és dolgozni sem kell érte.

Nem lenne jobb :D

2021. szept. 5. 17:58
 15/17 anonim ***** válasza:
59%
14 kint vagy vagy es meg is eled mindezt vagy csak innen okoskodsz?
2021. szept. 5. 18:00
 16/17 anonim ***** válasza:

Sehol nincs ingyen semmi. Nem kell azt gondolni, hogyha csupaszs*ggel odamegy az ember, akkor egyből olyan szociális háló nyúl alá, amitől soha többé nem lesz gondja semmire.

Ha ez megfogalmazódik kérdésként, akkor menj.

Ausztriának és Magyarországnak is van számos területe. Budapesten 2x140 ezer forintból meg lehet élni nagy nehezen, egyből más sehogy. De azért ahhoz nagy művésznek kell lenni, hogy itt ennyit keressen meg az ember. Vidéken ebből még egész jól el is lehet éldegélni.

Gondolom ugyanez igaz Ausztriára is.

2021. szept. 6. 09:21
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia! En konkret peldaval jovok, bocsanat ha hosszura fog sikerulni.

Tesom egy 10 ezer fos pest megyei varosban berel a baratnojevel, en pedig egy 10 ezer fos also-ausztriai varosban a baratommal.

Tesom es a baratnoje: Egyutt nagyjabol 430-450 ezer forintot keresnek, heti 40-45 orat dolgoznak, mindketten diplomasok. A lakasuk kb 50 negyzetmeter, havi 150 ezer forint+ rezsi (26F+23N)

En es a baratom: nyaron 4700-5050 eurot kerestunk vendeglatoskent, heti 55-60 orat dolgoztunk, neki nincs diplomaja en pedig egyetemista vagyok meg. A lakasunk 46 negyzetmeter, havi 470 euro, ebbe benne van a szemetszallitas, a kozos koltseg es a viz. Az aram minden honapban 63 euro, a futes 3 honapra 120 euro, majd ev vegen egyeztetnek. (21L+23F)

A kinti arakrol picit: a husok dragabbak, egy kg csirkemell 7-12 euro (bar mikor hazajottem latogatoba itthon is rendesen meglepodtem az arakon), a gyumolcs es zoldseg nem dragabb, a viz 27 cent ugyhogy ugyanannyi, a DM-ben szinte minden olcsobb, mint itthon, az uzemanyag kint 1,15-1,20 a dizel es 1,20-1,22 a benzin (nem 440-445 mint ahogy lattam itthon tegnap). Ami viszont nagyon feltuno es eddig nem hittem el, amig meg nem tapasztaltam: a termekek minosege sokkal jobb, mint itthon... A mososzerek, a csirkemellbol nem fo ki rengeteg viz, a tejtermekek...

Ha van kerdesed irj nyugodtan, hirtelen ennyi jutott eszembe

2021. szept. 7. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!