Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan rakjam ki az édesapámat...

Hogyan rakjam ki az édesapámat a házamból?

Figyelt kérdés
A ház amiben vagyunk, 100%-ban az én tulajdonomban van, édesapám mint megtűrt személy van ott és semmiféle jogalapja nincs ott tartózkodni. Minden dolgomat sorozatosan tönkretesz, sokszor felszólítottam már hogy kapun kívül tágasabb, de nem hajlandó saját akaratából távozni az ingatlanból. Mit kezdjek ezzel a helyzettel?

2021. szept. 4. 12:21
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
59%
Kirakod a cuccát és zárcsere.
2021. szept. 4. 12:23
 2/20 anonim ***** válasza:
84%
Felnőtt ember vagy?
2021. szept. 4. 12:24
 3/20 anonim ***** válasza:
32%
Zárcsere, aztán ha vissza akar menni, simán kihívhatod rá a rendőröket mint jöttment betörőre.
2021. szept. 4. 12:43
 4/20 anonim ***** válasza:
94%

Ennyire nem egyszerű a dolog. Kellenek a részletek...

Van-e haszonélvezeti joga? A helyzetéből adódóan nem vagy-e véletlenül szülőtartásra kötelezhető, stb... ? 🤔

2021. szept. 4. 13:44
 5/20 A kérdező kommentje:
Igen, felnőtt ember vagyok, elmúltam rég 18 éves. Nincs apámnak haszonélvezeti joga. Nem tudom, hogy kötelezhető vagyok-e szülőtartásra.
2021. szept. 4. 15:03
 6/20 Nemzeti konzervatív ***** válasza:
83%
Be van jelentve a házba a lakcíme? Mert akkor nehezebb kitenni.
2021. szept. 4. 17:58
 7/20 anonim ***** válasza:
24%

" Nem tudom, hogy kötelezhető vagyok-e szülőtartásra."

Adott esetben igen, ha Ő nem tudja eltartani magát menthető okból.

A szülőtartás viszont nem jelenti feltétlenül azt, hogy a házadat is meg kell osztanod vele.

Ha nincs haszonélvezeti joga az ingatlanban, nincs oda bejelentve lakcímre (nem tartózkodási helyre!), egyébként is el tudná tartani magát és nem Ő ajándékozta Neked valamikor azt az ingatlant, amiben 100 %-ban tulajdonos vagy, akkor legrövidebb út, hogy kiteszed a cuccát, zárat cserélsz, és türelmesen várod, hogy leszokjon Rólad.

2021. szept. 5. 06:33
 8/20 A kérdező kommentje:

Igen, ugyanerre az ingatlanra van bejelentve a lakcíme.

2021. szept. 5. 08:25
 9/20 anonim ***** válasza:
66%
Apámat csak nem tenném ki az útra, bármekkora sz@r alak is legyen.
2021. szept. 7. 02:06
 10/20 anonim ***** válasza:
57%

Kell egy erkölcsi szar, hogy az ember eljusson arra a szintre amire most Te.

Az én apám sokszor becsapta anyámat, sokszor adósságba hajszolta. Jöttek a behajtók is éjszaka..

Aztán elváltak és 18 év alatt 1 x találkoztam vele.

Aztán amikor már felnőtt voltam,közel a 30-hoz, egyik nap jött egy levél hogy meghalt apám,egyedül egy elfekvőben.

Temettessem el.

Bármennyire sem voltam hálás mindazért amit tőle kaptunk, de a tisztesség azt mondatta velem hogy egy temetést az apám megérdemel.

Eltemetettem.

Amikor a sírba helyezték megbocsájtottam neki mindazt amit okozott nekem és mutternak.

A lelkiismeretem viszont így nyugodt.

Ez az igaz emberi teljesítmény,amikor megérettel arra h megbocsájtasz.

2021. szept. 7. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!