Hogyan rakjam ki az édesapámat a házamból?
Ennyire nem egyszerű a dolog. Kellenek a részletek...
Van-e haszonélvezeti joga? A helyzetéből adódóan nem vagy-e véletlenül szülőtartásra kötelezhető, stb... ? 🤔
" Nem tudom, hogy kötelezhető vagyok-e szülőtartásra."
Adott esetben igen, ha Ő nem tudja eltartani magát menthető okból.
A szülőtartás viszont nem jelenti feltétlenül azt, hogy a házadat is meg kell osztanod vele.
Ha nincs haszonélvezeti joga az ingatlanban, nincs oda bejelentve lakcímre (nem tartózkodási helyre!), egyébként is el tudná tartani magát és nem Ő ajándékozta Neked valamikor azt az ingatlant, amiben 100 %-ban tulajdonos vagy, akkor legrövidebb út, hogy kiteszed a cuccát, zárat cserélsz, és türelmesen várod, hogy leszokjon Rólad.
Igen, ugyanerre az ingatlanra van bejelentve a lakcíme.
Kell egy erkölcsi szar, hogy az ember eljusson arra a szintre amire most Te.
Az én apám sokszor becsapta anyámat, sokszor adósságba hajszolta. Jöttek a behajtók is éjszaka..
Aztán elváltak és 18 év alatt 1 x találkoztam vele.
Aztán amikor már felnőtt voltam,közel a 30-hoz, egyik nap jött egy levél hogy meghalt apám,egyedül egy elfekvőben.
Temettessem el.
Bármennyire sem voltam hálás mindazért amit tőle kaptunk, de a tisztesség azt mondatta velem hogy egy temetést az apám megérdemel.
Eltemetettem.
Amikor a sírba helyezték megbocsájtottam neki mindazt amit okozott nekem és mutternak.
A lelkiismeretem viszont így nyugodt.
Ez az igaz emberi teljesítmény,amikor megérettel arra h megbocsájtasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!