70 millió sok pénznek számít 31 évesen?
Van 5.2 bitcoinom, de amúgy karrierben meg élettapasztalatban sem tartok ott, mint a kortársaim.
Mensa tag vagyok 144-es IQ-val, de diplomám nincs, mert anyagi nehézségek miatt gyártósoron kellett dolgoznom.
Rengeteget olvasok és tanulok itthon, de csak egy önkormányzati bérlakásban élünk anyukámmal.
Statisztikailag állítólag a legfelső decilisbe tartozom, de ezt nehéz elképzelni magamról.
"Ja 144-es iqval, valaki nem képes felmérni hogy "70 millió sok pénznek számít 31 évesen" avagy sem. Teljesen hihető..."
Igen, hihető. A magas intelligencia néha bizony átok, nem áldás. Az intelligens emberek tele vannak kételyekkel, elsősorban önmagukban kételkednek.
Magam is Mensa tagként úgy érzem, hogy túl kevés vagyok. Közben meg látom, hogy az átlag nép hatalmas önbizalommal vág bele bármibe.
"A Mensa nem mondja meg, hogy 144 azIQd, csak azt, hogy 135 fölötti."
Pontosabban azt, hogy 130 és 135 közötti (ez vagyok én) vagy 135 fölötti.
Egy dolgot nem értek: Ha ott van 5 BTC, mi a francért nem adtad már el korábban? Volt, amikor 90 millió is lehetett volna belőle.
Én 32 évesen tudtam elköltözni anyámtól, de csak azért, mert akkor járt le a lakástakarék és akkor tudtam végre saját kéglit venni.
Ha nekem lett volna 70 millióm (amiből lássuk be, simán lehet 2 lakást is venni), tuti hamarabb elköltöztem volna, meg ha anyám albérletben lakott volna, neki is veszek egy kéglit.
Az, hogy nincs diplomád nem gond, én 35 évesen csináltam levelezőn, meló mellett. De valamit kezdj az életeddel, mert 70 millión ülni és közben anyáddal élni egy bérlakásban nem éppen Mensa tagra vall...
"Igen, hihető. A magas intelligencia néha bizony átok, nem áldás. Az intelligens emberek tele vannak kételyekkel, elsősorban önmagukban kételkednek."
Csak ez nem ugyan az azzal, hogy funkcionális analfabéták lennének, ahogy a kérdező, ez a kamu kérdés alapján.
Köszönöm a válaszokat!
13-as:
Azért nem adtam el, mert le kéne belőle adóznom 15%-ot és utána még mindig ott lennék, hogy hova tegyem azt a pénzt.
Az önkormányzati bérlakás vidéken van, elég alacsony ingatlanpiaci árakkal rendelkező régióban, tehát nem budapesti vagyok. Egyébként se költöznék zajos, szmogos fővárosba.
Anyámmal jó a kapcsolatom és van egy nagy szobám, rajta kívül nincs senkim, még ha az anyagi tényezőt teljesen félre is teszem sem látom semmi logikus okát, miért kéne külön költöznöm és külön rezsit fizetnem, amíg nincs barátnőm.
A lányokkal addig sem jutok, hogy felmerülnének a lakhatási körülményeim, a bitcoinommal pedig nem hencegek, bár néhány lányismerős szerintem tudja, mert évekkel ezelőtt említettem nekik, de egyik sem hozta még fel a témát. Összesen két fiúismerősöm környékezett meg vele, de mindkettő hátsó szándékkal, hogy kölcsön kérjen.
Gyártósoron pedig nem dolgozom már, csak dolgoztam, ezért nem tudtam a megfelelő korban egyetemre menni.
Jelenleg semmit nem dolgozom, havi 25000 Ft-ot kapok, mint Asperger-szindrómás.
Nekem is jó a kapcsolatom anyukámmal. De jó volt saját lakásba költözni. Ettől még gyakran találkozunk, mert egy városban élünk, bármi van, 10 perc alatt ott vagyok nála.
Nem mellesleg a nők nem szeretik, ha ennyi idősen szülőkkel élsz. Önnállótlanságnak hat, még ha teljesen logikus megfontolásból származik is.
Az én barátnőm se repesett, hogy mikor összeköltöztünk, az a szüleimnél volt.
A kérdés amúgy ebben a korban, hogy hol ismerkedsz. A neten marha nehéz, mert alig kapsz választ, élő én meg kevés lehetőség van. Mensa csoport esetleg, ha van a városodban.
"Azért nem adtam el, mert le kéne belőle adóznom 15%-ot"
És akkor mivan? Úgy gondolod, hogy 4-5 év múlva majd nem kell? Tök mindegy meddig vársz meg mit csinálsz. Ha te abból bármit is venni akarsz (akár Forintot akár lakást vagy Teslát) abból le kell adóznod. Talán egyetlen menekülő út lehet, hogyha a Bitcoin tárcádhoz nincs KYC akkor egy 20-25 közötti ismerősöd fiókjára átutalod a pénzt. Ő kiveszi jövő évtől adómentesen és magának egy pár százalék levételével megkapod a pénzt.
"és utána még mindig ott lennék, hogy hova tegyem azt a pénzt."
Mondjuk fektesd be (Stake-eléssel például ennyi pénzből megvan a havi 250 ezer Forint) vagy add nekem :) Ha már nem tudsz vele mit kezdeni, majd én segítek elkölteni.
Összegezve: Annyi lehetőség van 5.2 Bitcoinba. Ha ügyesen csinálod akkor gyakorlatilag soha többé nem kéne dolgoznod.
Jó és miért nem veszel abból az 5.2 BTC-ből egy normális több szobás lakást és akkor te is meg édesanyád is jó lakásba fog élni. Oké hogy mehet még feljebb a BTC, de azért az életkörülmények az első.
Vagy mondjuk 3 BTC-ből egy 2 szobás lakás, 1-et megtartasz, 1-ből meg elindítani egy vállalkozást. Ne haragudj, de ez így mindenkinek kamu szagú kérdés lesz, mert nagyon fura az egész.
Év végére duplazodast jósolnak 140 millió több mint 70.
Tudom hogy az intelligensek tele vannak kételyekkel. Itt is láthatjuk egy kevésbé intelligens mennyire biztos abban hogy ha a menza csak 135-ig mér akkor sehol máshol senki se mér...
A gyartosornak tényleg fölé kéne menni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!