Ezzel mit akarhat ez a pénz ügyi csaló szerintetek?
Figyelt kérdés
Kaptam egy emailt tudom hogy csaló állítólag a vagyonát akarja eladomanyozni mert meg fog halni. Kíváncsiságból beszélek vele. Személyes adatokat kér teljes név meg ilyenek meg személyi igazolvány ról fénykép. Nyilván nem adom meg. Csak az érdekelne ezzel mit kezdene ha valaki megadja? Mire jó ez neki? És ennek a csalasnak mi lehet a célja? Kaptatok ti is ilyen emailt?2021. aug. 28. 21:33
1/3 anonim válasza:
Ehhez hasonló levélből nekem legalább 5-6 jön hetente, és a spam mappában landol. Egyszer én is válaszoltam, érdekelt mire megy ki a játék. Tőlem is fotót kért a személyiről vagy útlevélről. Gondolom felhasználnák az adatokat különböző csalásokhoz, vagy eládnák olyanoknak, akik késöbb visszaélnének az adatokkal.
2/3 anonim válasza:
A szemelyes adatok igen sokat ernek a feketepiacon.
3/3 anonim válasza:
Ha kicsit foglalkozol tozsdevel vagy kriptoval akkor fenykep es szemelyes adatok alapjan siman feltudjak torni a tozsde fiokod, sot rossz esetbe egybol a gmailod, utana meg leemelik a penzt a szamlaidrol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!