Ha álláskeresési járadékot igényelek a munkaügyi hivataltól muszáj elmennem az általuk felajánlott munkahelyekre interjúkra vagy lehet úgy hogy nem kérek közvetítést?
Ez hülyeség. A második vagyok.
Egyszer két könyvvizsgáló cég között 2 hónapot kihagytam és el is mentem álláskeresésire.
Kérdezték, hogy ajánjanak-e, mondtam, hogy nem kell, jelentkezem én. (ide fel is vettek később)
Ne írjatok már butaságot. Alapból amiket nekem ajánlottak volna egy sem ütötte meg a megfelelő bérszintet.
Nekem időnként jött levél tőlük, amiben állás lehetőséget ajánlottak. Ide el kellett menni és a kapott értesítőt velük kitöltetni. Ezen jelölték, hogy megjelentem vagy már egyből azt is, hogy nem vesznek fel, mert xy ok miatt.
De ezen az értesítőn mindig rajta volt, hogy ha nem megyek el a megjelölt helyre, a megadott időpontban akkor az együttműködés megtagadása miatt törölnek a nyilvántartásbol. Ez így is történt, mikor a postás rossz helyre kézbesítette a levelet és azt sem tudtam, hogy mennem kell bárhova is.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Elolvastam az erre vonatkozó szabályt is, az alapján ha kiközvetítenek én kb semmilyen címszóval nem tagadhatom meg max ha ingyen akarnak dolgoztatni, a munkáltatót kell kérni hogy írja azt hogy nem feleltem meg, de gondolom annyira ők se boldogok ha azzal állítok be hogy nem szeretnék megfelelni, csak az idejüket jöttem rabolni :/
Az a baj hogy pénzügyi számviteli ügyintézőm, mérlegképes okjm és 3 év munkatapasztalatom van, még 3 évvel ezelőtt a munkatapasztalat előtt is folyton küldözgettek mindenhova, igaz akkor nem hivatalosan hanem ismerősök telefonszámát adták meg a munkaügyisek hogy náluk kezdjek először, szerintem most se nagyon lenne nyugtom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!