Főállású őstermelő vagyok, ez mellett lehet másik munkahelyem cégnél?
Közös őstermelői igazolványunk van a családdal, de én szeretnék elmenni egy céghez jövőre dolgozni. Az őstermelői tevékenységemet is megszeretném tartani.
Gondoltam arra is hogy kiválok a közös őstermelőből egyénibe. De nem nagyon vagyok ezzel tisztában, hogy miként vállalhatnék főállásban(8óra) vagy mellékállásban(4óra) cégnél munkát?
Norbi, ne! Ne adj őstermelős tanácsot!
Nem főállású őstermelő vagy, hanem biztosított őstermelő. (főállású vállalkozónál számít, hogy hány órás munkaviszonyod van, bizt.őstermelőnél nem)
Ha munkaviszonyod lesz, (lényegtelen, hogy hány órás), nem leszel biztosított őstermelő. Ezt jelezned kell a NAVnak a 19T1041-es nyomtatványon. Azután a (15)58-asokat se kell beküldened (kivéve az utolsót a vegyes időszakról amikor még biztosított is voltál, de munkaviszonyod lett)
A közös őstermelőiből se kell kilépned, ebből a szempontból lényegtelen.
Olvasd el a NAV 06-os információs fuzet 7-es pontját.
Jó, csak "magamból indultam ki".
Máshol főállású biztosítottként, mint őstermelő. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!