"Az MLM-es termékek nagy részét meg lehet vásárolni különböző -az MLM cégtől teljesen független- webshopokban is."
.... ami a legtöbb MLM-es cégek üzletpolitikája szerint TILOS....
Mármint más csatornán értékesíteni...
Mint írtam, nem ismerem a Forever üzleti politikáját. Amerikában is biztosan kapható a Foreveresnél drágább fogkrém. Nem is ez volt a lényeg, hoztam neked helyette másik MLM-es példát.
Nálunk például kapható egy olyan termékcsalád is, amit árulnak hagyományos kereskedelemben is Amerikában, csak az MLM cégnek a reklámköltségek nélkül adják. A hagyományos kereskedelemben kb. 60-80 USD = 19.000 HUF, az MLM-ben 4600-7800 HUF. Akkor ki és hogyan eteti a piramist?
"...fehérítő fogkrémeket!!!! Ez masszív MLM-es csúsztatás."
Annak veszed, aminek akarod. Simán láthatod te is, hogy nagyon sok olyan fogrémet lehet kapni, ami drágább 2000, illetve 4000 forintnál és nincs benne speciális fehérítő formula.
Miért a legolcsóbbakkal hasonlítod össze? Ez nem számít csúsztatásnak?
De szerintem te megértetted a mondanivalómat.
Így van, általában tilos árulni ilyen webshopokban. A webshopok ennek ellenére is árulják. Gondolom azért, mert nyereségük van rajta... veszik az emberek.
22: ok, lehet kapni drágább fogkrémeket is...
De a dm-ben, vagy más drogériában nem állnak neki agyat mosni, hogy ebből 1 mm is elég, és csilliószor moshatsz vele fogat... Tehát tkp. nem is drágább...
Au Amway Glister-nél ilyeneket parasztvakítanak róla....
"De a dm-ben, vagy más drogériában nem állnak neki agyat mosni"
Ahogy az MLM cégtől független webshopokban sem állnak neki agyat mosni. Mégis megveszik az emberek.
Ebből akár a következtetés is levonható, hogy léteznek olyan MLM-es termékek, amiket akár agymosás nélkül is meg szoktak venni az emberek rendszeresen.
Erre pedig már fel lehet építeni egy agymosás nélküli üzletet is :)
Mondd csak a magadét....
CSak azt nem értem, hogy ha ennyire qrvajól megy a biznisz, minek álltok neki (minden fórumon) győzködni az embereket, hogy milyen jó is az MLM....
Hiszen állításotok szerint a termékek magukat adják el...
Nem kell válaszolnod!!! :-D
"Ebből akár a következtetés is levonható, hogy léteznek olyan MLM-es termékek, amiket akár agymosás nélkül is meg szoktak venni az emberek rendszeresen."
Csak hát mind tudjuk hogy ez egy hazugság...
A "Nem kell válaszolnod!!! :-D"
Nekem eléggé úgy tűnik, hogy ez azt jelenti nálad: "nem kívánok tovább beszélgetni veled, mert nekem megvan a saját véleményem és nem szeretnék ezen változtatni. 100%-osan meg vagyok győződve az igazamról".
Én meg pont az ellenkezője vagyok ennek. Én szeretem felülbírálni a korábbi nézőpontjaimat. Főleg, ha egy új információk birtokába kerülök, vagy kiderül, hogy téves információ birtokában voltam.
De nem vagyunk egyformák.
Már többször is kifejtettem itt a GYK-n, hogy nem vagyok fanatikus MLM hívő. Egyik MLM cégre sem mondom azt, hogy ennek nincsenek hibái. Az tagokról meg nem is beszélve: nagyon jól tudom, hogy rengeted kókler van köztük. (Ahogy más szakmákban is)
Viszont az MLM rendszerek alapelvei mellett bármikor ki merek állni. Szerintem az MLM igenis egy működőképes üzleti forma és teljesen korrekt módon is lehet foglalkozni vele. (Az utóbbi pár hozzászólás révén már elég közel jutottunk ahhoz, hogy alátámasszam. Pl a termékek egy része eladja magát a webshopokban)
Nem azért irkálok ide, hogy bárkit is meggyőzzek bármiről. És főleg nem akarok senkit beszervezni innen. Egyszerűen csak rávilágítok olyan dolgokra, amiket mások nem tudnak, esetleg rosszul tudnak. Aztán majd mindenki eldönti, hogy mit kezd vele. De egy plusz nézőpont sosem árt.
Lsd. még "a cigány is a maga lovát dícséri" kezdetű népi mondás.
:-D :-D
Te nagyon félreérted azt, amiket írok. Vagy el sem olvasod.
Sebaj, én főleg azért szánok időt a válaszolgatásra, hogy hátha másnak hasznára lesz.
Azt sem értem igazán, hogy hogyan jön ide a cigányos hasonlat? Szerinted én itt dicsérem az MLM-et? Akkor nagyon félreértettél valamit. Én egyszerűen olyan összefüggésekre világítok rá, amiket a laikusok nem tudtak eddig. (vagy a trollok direkt rosszul írják valami okból kifolyólag). Mellesleg amiket mondok, azoknak nagy része a közgáz könyvekben is szerepel.
És hiába teszel ":-D :-D" vigyor jeleket, azzal legfeljebb a hasonló trollok bólogatását éred el. Aki már elolvasott egy ilyen közgáz könyvet, az inkább rajtad fog vigyorogni :-D. Ha ez a célod, akkor hajrá. De ezzel semmi újat nem fogsz tanulni.
Állj neki olvasni és tanulni, ha ügyesen akarsz trollkodni.
Lsd. még "Nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik" kezdetű népi mondás.
:-D :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!