30 evesek mennyi penzetek, megtakaritasotok van?
20as és ezt mire írod? :D én leírtam a megtakarításom mégis 40%alatt állok :D
Am meg azt kérdezte, mennyi megtakarításotok, pénzetek van, ha valaki a vagyonát leírja az válasz a kérdésre.. :))
Arra írtam, hogy a 8as még a gyümölcsfáit is ideveszi kb.
A vagyon és a megtakarítás pedig 2 külön álló dolog...
Ha van egy 50 milliós lakásod de nincs egy fityinged se és megkérdezik mennyi a megtakarításod azt válaszolod van egy lakásom? Xd
22: majdnem igaz
A megtakarítás = összes vagyonelem - kötelezettségek (adósságok)
Tehát ha nincs egy fityinged de van egy 50 milliós lakásod és 36 millió hiteled akkor a megtakarításod 14 millió
23... jóvan.
"A közgazdaságtanban megtakarításnak számít az a jövedelemrész, amelyet nem költenek el"
Magyarán a kutyád macskád cipőd tyúkod horgászbotod ROHADTUL NEM megtakarítás.
Kevered itt a fogalmakat össze vissza.
Amit én írtam az a felhalmozott megtakarítás, a nettó vagyon.
Amit te írsz az a háztartás jövedelme - a költségek. Ez a különbözet növeli (vagy csökkenti, ha negatív) a nettó vagyont.
A horgászbotot el tudod adni? Ha spéci márkás, akkor ingó vagyontárgy. Ahogy pl egy festmény.
Vagy mondok mást: az értékpapírok, államkötvények szerinted mik?
Ha veszel egy államkötvényt, csökken a megtakarításod, mert elköltötted rá a pénzed? Vagy ha egyik pénzből átváltasz a másikba?
a kérdésben még mindig ott van vesszővel elválasztva a "pénzetek"
azt már simán venném teljes vagyonnak
Azt is írod, hogy a tyúk nem megtakarítási forma. Én meg azt mondom hogy de igen, mert ha veszel egy tyúkot (befekteted a megtakarított pénzed), akkor a tyúkból a jövőben gazdasági hasznok szedése várható, tehát nem minősül az ő megvétele fogyasztásnak. Tojást tojik, ami egyfajta jövedelem (ennyivel kevesebbet kell megvenni a boltban), plusz felértékelődhet/leértékelődhet. Egy vagyontárgyként viselkedik. És ha valakinek nincs adóssága, akkor a tyúkja, mint vagyonelem egyben a megtakarítása is.
Tudom hogy az egyszeri közember meglehetősen pénzcentrikus, hiszen a legkiszolgáltatottabb alsó társadalmi rétegek számára pénz = összes vagyon. (Sok esetben ez is csak ideiglenesen van jelen az életükben mert a megtakarításaik negatívak, eladósodottak.)
De akinek van gazdasági, számviteli és pénzügyi jártassága, képes átlátni a vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzetét az nem pénzforgami szemszögből vizsgálja azt:) Sehova nem vezet az a szemlélet, hogy mennyi pénzt kaptam mínusz mennyit költottem… mert nem mindegy hogy fogyasztásra fordítottad, vagy megtakarítási formát váltottál.
A jövedelem sem csak pénz formáját öltheti. Az is lehet hogy valakitől kapsz egy házat ajándékba, ebben az esetben keletkezett egy a piaci értékével egyező jövedelmed, azaz nőttek a megtakarításaid. Aki csak a bankszámla mozgásai alapján ítéli meg a gazdasági helyzetét az egy ilyen tranzakcióról megfeledkezik :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!