Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 30 evesek mennyi penzetek,...

30 evesek mennyi penzetek, megtakaritasotok van?

Figyelt kérdés
Elegedett vagy a penzeddel, vagy meg tennel hozza?
2021. júl. 21. 20:31
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:

20as és ezt mire írod? :D én leírtam a megtakarításom mégis 40%alatt állok :D

Am meg azt kérdezte, mennyi megtakarításotok, pénzetek van, ha valaki a vagyonát leírja az válasz a kérdésre.. :))

2021. aug. 16. 09:15
 22/37 anonim ***** válasza:

Arra írtam, hogy a 8as még a gyümölcsfáit is ideveszi kb.

A vagyon és a megtakarítás pedig 2 külön álló dolog...

Ha van egy 50 milliós lakásod de nincs egy fityinged se és megkérdezik mennyi a megtakarításod azt válaszolod van egy lakásom? Xd

2021. aug. 16. 09:20
 23/37 anonim ***** válasza:
87%

22: majdnem igaz

A megtakarítás = összes vagyonelem - kötelezettségek (adósságok)

Tehát ha nincs egy fityinged de van egy 50 milliós lakásod és 36 millió hiteled akkor a megtakarításod 14 millió

2021. aug. 16. 09:29
 24/37 anonim ***** válasza:
0%

23... jóvan.

"A közgazdaságtanban megtakarításnak számít az a jövedelemrész, amelyet nem költenek el"

Magyarán a kutyád macskád cipőd tyúkod horgászbotod ROHADTUL NEM megtakarítás.

Kevered itt a fogalmakat össze vissza.

2021. aug. 16. 09:53
 25/37 anonim ***** válasza:
53%

Amit én írtam az a felhalmozott megtakarítás, a nettó vagyon.

Amit te írsz az a háztartás jövedelme - a költségek. Ez a különbözet növeli (vagy csökkenti, ha negatív) a nettó vagyont.

A horgászbotot el tudod adni? Ha spéci márkás, akkor ingó vagyontárgy. Ahogy pl egy festmény.

Vagy mondok mást: az értékpapírok, államkötvények szerinted mik?

Ha veszel egy államkötvényt, csökken a megtakarításod, mert elköltötted rá a pénzed? Vagy ha egyik pénzből átváltasz a másikba?

2021. aug. 16. 10:05
 26/37 anonim ***** válasza:

a kérdésben még mindig ott van vesszővel elválasztva a "pénzetek"

azt már simán venném teljes vagyonnak

2021. aug. 16. 10:12
 27/37 anonim ***** válasza:
57%
Jó, nem vitázom aki érti érti... mindenki úgy érti ahogy tetszik neki.
2021. aug. 16. 10:31
 28/37 anonim ***** válasza:

Azt is írod, hogy a tyúk nem megtakarítási forma. Én meg azt mondom hogy de igen, mert ha veszel egy tyúkot (befekteted a megtakarított pénzed), akkor a tyúkból a jövőben gazdasági hasznok szedése várható, tehát nem minősül az ő megvétele fogyasztásnak. Tojást tojik, ami egyfajta jövedelem (ennyivel kevesebbet kell megvenni a boltban), plusz felértékelődhet/leértékelődhet. Egy vagyontárgyként viselkedik. És ha valakinek nincs adóssága, akkor a tyúkja, mint vagyonelem egyben a megtakarítása is.

Tudom hogy az egyszeri közember meglehetősen pénzcentrikus, hiszen a legkiszolgáltatottabb alsó társadalmi rétegek számára pénz = összes vagyon. (Sok esetben ez is csak ideiglenesen van jelen az életükben mert a megtakarításaik negatívak, eladósodottak.)

De akinek van gazdasági, számviteli és pénzügyi jártassága, képes átlátni a vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzetét az nem pénzforgami szemszögből vizsgálja azt:) Sehova nem vezet az a szemlélet, hogy mennyi pénzt kaptam mínusz mennyit költottem… mert nem mindegy hogy fogyasztásra fordítottad, vagy megtakarítási formát váltottál.

A jövedelem sem csak pénz formáját öltheti. Az is lehet hogy valakitől kapsz egy házat ajándékba, ebben az esetben keletkezett egy a piaci értékével egyező jövedelmed, azaz nőttek a megtakarításaid. Aki csak a bankszámla mozgásai alapján ítéli meg a gazdasági helyzetét az egy ilyen tranzakcióról megfeledkezik :D

2021. aug. 16. 10:48
 29/37 anonim ***** válasza:
Én ezeket a kérdéseket nem értem. Oké, hogy érdeklődik az ember dolgok iránt, én is ilyen vagyok, de speciel attól, hogy megtudom, hogy másnak mennyi dugipénze van, nekem nemhogy jobb nem lesz, hanem max rosszabb, hiszen rádöbbenek, hogy esetleg másnak jobban megy. Ergo semmi értelme.
2021. aug. 16. 15:54
 30/37 anonim ***** válasza:
Van két, kissé gyűrött ezer forintosom. 💪
2021. aug. 16. 16:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!