Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Családtámogatásokat miért nem...

Családtámogatásokat miért nem segélyként értelmezik?

Figyelt kérdés

Ha valaki CSOK-ot, GYES-t, lakásfelújítási támogatást stb. igényel akkor senki nem emlegeti fel neki hogy

"nem segélyért kell sorban állni hanem dolgozni kell"

2021. júl. 18. 18:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Sztem a 2 év támogatás is elég jó.

Más országokban senki sem marad itthon 3 évig.

Persze, ha valaki megteheti, az marad.

De egy átlag ember többnyire nem.

Szerintem nem is elvárható, hogy ennyi éven keresztül legyen támogatva az állam által az Otthonlét.

Én is most megyek vissza, 2 éves lesz a lányom jövöhónapban. Nekünk sem elég a Gyes + férjem fizuja, de nem tartom ezt szörnyűnek.

2021. júl. 26. 13:51
 12/17 anonim ***** válasza:

#11 én korai fejlesztésben dolgozom, engem megvisel, hogy már csak ennyi.

Nagyon fontos lenne az az egy év.

A másik meg, hogy nincs elég bölcsi, de ezt gondolom mondanom se kell.

De abban is van igazság, amit te mondasz.

2021. júl. 26. 14:12
 13/17 anonim ***** válasza:

Nekünk ahhoz jóval többet kellene a férjemnek dolgozni, én pedig ezt nem szeretném, hogy igazságtalan helyzetbe kerüljön, és ő nem lehet annyit a gyerekkel.

Én ugyanis ezt látom barátoknál, hogy apa 12+ órát dolgozik, hogy anya otthon lehessen.

Inkább megpróbáljuk az egeszseges egyensúlyt elérni.

Bölcsi helyzet itt is gáz, varolista van, illetve magán, de oda szintén előtte 1 évvel be kell íratni. Szerencsére időben tajekozodtam, így születése után azonnal beirattam.

2021. júl. 26. 20:12
 14/17 anonim ***** válasza:
Persze, érthető. Nekem se lesz más választásom, nem elnénk meg másképp. De azért sajnálom, hogy régebben 3 év volt, most meg már csak kettő jut.
2021. júl. 26. 21:08
 15/17 anonim ***** válasza:
Nekünk elég ha csak gyes van, csak jobb lenne 3 év gyed mert többet tudnánk félrerakni úgy. Fontos a megtakarítás, mert egy esetleges nagyobb ház felújítás sokba kerül.
2021. júl. 27. 10:36
 16/17 anonim ***** válasza:

"Én ugyanis ezt látom barátoknál, hogy apa 12+ órát dolgozik, hogy anya otthon lehessen."

Én ezt a többlet munkaidőt nem tudom magamnál értelmezni. Így is, úgy is heti 5 x 8,5 órát töltök az irodában. Nem leszek többet otthon akkor se ha a feleségem is dolgozik, csak kicsit több lesz a megtakarítás és jóval kevesebb ideje lesz a feleségemnek is a gyerekeinkre.

2021. júl. 27. 10:50
 17/17 anonim ***** válasza:

Oké utolsó, de nem mindenki mérnök, programozó meg ilyenek.

Vannak olyan emberek akiknek limitált a keresete és csak úgy tudja növelni, ha túlórát, extra napot, masodallast vállal stb

Itt nem azokról szól a dolog, ahol apa nettó 500 ezret keres 8 órában, hanem ahol pl apa Targoncás és csak úgy tud elerni jobb fizut, hogy több műszakot vállal.

Remélem erre nem az jön, hogy akkor az ilyen ne vállaljon gyereket 😁

Nálunk én, az anya kerestem jobban. Van családi házunk, 2 autó és kevés megtakarítás, de ahhoz hogy itthon maradjak a 3.evben, hozzá kellene nyúlni a megtakarítások vagy a férjemnek kellene több műszakban járnia + túlóra, de ezeket nem szeretnénk.

2021. júl. 27. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!