Családtámogatásokat miért nem segélyként értelmezik?
Ha valaki CSOK-ot, GYES-t, lakásfelújítási támogatást stb. igényel akkor senki nem emlegeti fel neki hogy
"nem segélyért kell sorban állni hanem dolgozni kell"
Sztem a 2 év támogatás is elég jó.
Más országokban senki sem marad itthon 3 évig.
Persze, ha valaki megteheti, az marad.
De egy átlag ember többnyire nem.
Szerintem nem is elvárható, hogy ennyi éven keresztül legyen támogatva az állam által az Otthonlét.
Én is most megyek vissza, 2 éves lesz a lányom jövöhónapban. Nekünk sem elég a Gyes + férjem fizuja, de nem tartom ezt szörnyűnek.
#11 én korai fejlesztésben dolgozom, engem megvisel, hogy már csak ennyi.
Nagyon fontos lenne az az egy év.
A másik meg, hogy nincs elég bölcsi, de ezt gondolom mondanom se kell.
De abban is van igazság, amit te mondasz.
Nekünk ahhoz jóval többet kellene a férjemnek dolgozni, én pedig ezt nem szeretném, hogy igazságtalan helyzetbe kerüljön, és ő nem lehet annyit a gyerekkel.
Én ugyanis ezt látom barátoknál, hogy apa 12+ órát dolgozik, hogy anya otthon lehessen.
Inkább megpróbáljuk az egeszseges egyensúlyt elérni.
Bölcsi helyzet itt is gáz, varolista van, illetve magán, de oda szintén előtte 1 évvel be kell íratni. Szerencsére időben tajekozodtam, így születése után azonnal beirattam.
"Én ugyanis ezt látom barátoknál, hogy apa 12+ órát dolgozik, hogy anya otthon lehessen."
Én ezt a többlet munkaidőt nem tudom magamnál értelmezni. Így is, úgy is heti 5 x 8,5 órát töltök az irodában. Nem leszek többet otthon akkor se ha a feleségem is dolgozik, csak kicsit több lesz a megtakarítás és jóval kevesebb ideje lesz a feleségemnek is a gyerekeinkre.
Oké utolsó, de nem mindenki mérnök, programozó meg ilyenek.
Vannak olyan emberek akiknek limitált a keresete és csak úgy tudja növelni, ha túlórát, extra napot, masodallast vállal stb
Itt nem azokról szól a dolog, ahol apa nettó 500 ezret keres 8 órában, hanem ahol pl apa Targoncás és csak úgy tud elerni jobb fizut, hogy több műszakot vállal.
Remélem erre nem az jön, hogy akkor az ilyen ne vállaljon gyereket 😁
Nálunk én, az anya kerestem jobban. Van családi házunk, 2 autó és kevés megtakarítás, de ahhoz hogy itthon maradjak a 3.evben, hozzá kellene nyúlni a megtakarítások vagy a férjemnek kellene több műszakban járnia + túlóra, de ezeket nem szeretnénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!