Családtámogatásokat miért nem segélyként értelmezik?
Ha valaki CSOK-ot, GYES-t, lakásfelújítási támogatást stb. igényel akkor senki nem emlegeti fel neki hogy
"nem segélyért kell sorban állni hanem dolgozni kell"
A Gyes, csp szerintem segély
A Csed, gyed ellátáshoz kell érvényben lévő munkaviszony és legalább 365 nap biztosított nap.
Meg lehet nézni, hogy a Facebook posztoknál mindig azok verik az asztalt, hogy emeljék ezeket akikről kiderül sosem dolgoztak.
Engem nem zavar, hogy ennyi pl
Azt ne felejtsük el, hogy a felújítási támogatás mekkora biznisz. Illetve ez is csak annak éri meg, akinek van pénze, vagy tud hitelt felvenni. Illetve kell hozzá biztosított jogviszony stb.
Tehát nem tudja igénybe venni, aki a 8 gyerek után járó gyesből él, csak aki dolgozik, vagy legalább a házastársnak van megfelelő idejű, bejelentett munkahelye
A családi adókedvezményt nem kezelném soha sem segélyként. Ha dolgozik valaki akkor megkaphatja (ha megfelel a kritériumoknak). Ha nem dolgozik vagy nincs bejelentett munkaviszonya akkor nem kap.
Segély (értem itt az általad említett családtámogatást) szerintem az, amit bárki megkaphat, függetlenül attól, hogy dolgozott e vagy sem.
A gyes neve gyermekellátási segély. Egyébként kb. 30 ezer körül van, abból nem lehet megélni.
És valóban:a Gyed,(gyermekgondozási díj) munkaviszonyhoz kötött, és a béred alapján számítják ki.
Miért kéne emelni? Hogy a 8 gyereket szülő, sosem dolgozott emberek még több pénzt kapjanak?
Aki dolgozik elég sok pénzt kap.
A Gyed jár bér alapján, a gyes mindenkinek ennyi.
És ez a gyerek 2 éves kora után jár. Nem csoda, hogy mindenki bölcsibe akarja adni a gyerekét, e mellett muszáj dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!