Ezek után ki érzi még magát gazdagnak?
Annyira bírom aki gazdagnak hiszi magát itt Magyarországon. Még ha 1 milliárd forintja van itt valakinek az is semmi Jeff Bezoshoz képest.
Dollárban van 200milliárdja.
60 000 000 000 000 ft- forintba átszámítva. Ki se tudom mondani.
165millió dolláros háza van, és 500millió dolláros yacht-ja.
Akár országokat is megvehetne.
Itt meg Magyarországon már burzsujnak hiszi magát akinek van potom 100millió forintja vagy 1milliárdja.
Kérdező, egy bizonyos szint felett a számok már csak számok.
Ha van pármillió dollárod, egyszerűen mindent megengedhetsz magadnak, ami egy boldog élethez kell. Nem az a lényeg, hogy 3 milliárd forint semmiség-e Bezos vagyonához képest, hanem az, hogy mi mindenre elegendő.
Ha van egy kis időd, esetleg nézz utána, hogyan él Warren Buffet, akinek szintén elég tekintélyes vagyona van. Meg fogsz lepődni!
Ráadásul a szupergazdagok vagyonának jókora része részvényekben van, azok ára pedig a gazdasági eseményekkel együtt változik.
Vagyis ma ekkora vagyona van XY-nak, holnap pedig amakkora. Az sem kizárt, hogy holnapután újra kevesebb, mint tegnapelőtt (ha nagy a zuhanás).
Értem, de miért őt tekinted viszonyítási pontnak?
Az emberek többsége azt nézi, mi mindent épített már fel az életében és mit tett le az asztalra. Ha a semmiből indultál, akkor egy tisztes jómód megteremtése is szép eredmény. Ennek miért ne lehetne örülni?
Igazából nem számít. Ő egyetlen egy ember a 7 milliárdból, akivel valószínűleg soha, semmilyen kapcsolatunk nem lesz. Szerintem érdemesebb a magunk életére fókuszálni. Ha jól csináljuk, akkor jobbá azt tényleg jobbá tehetjük.
Ma egyébként ezt a cikket olvastam róla:
Valahogy nem ébresztett bennem szimpátiát. Ha ennyi pénze van, vajon miért ragaszkodik hozzá, hogy a munkatársai még vécére se mehessenek ki a munkaidejük alatt? Ennyire minden fillér számít neki?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!