Orosz baratom kuldott nekem ajandek csomagot, 30e ft ertekben, erre nezem hogy 10e ftot ki kell fizetni vamra?
Valószínűleg vámkezelési költség és ÁFA főleg. Sajnos július 1-től ez van, EU-n kívülről.
Lehet valahogy neten is intézni, olcsóbban. Ezt már buktad, de legközelebb megúszhatod, egy idő után talán beáll már a dolog.
Itt is beszélgetnek róla:
Furcsa, hogy ez esetben nem volsz szukseges megallitani Brusszelt...
Nem baj a lenyeg, hogy az apa férfi az anya nő, szorogosan követjük az Orosz mintát.
"Valószínűleg vámkezelési költség és ÁFA főleg. Sajnos július 1-től ez van, EU-n kívülről."
Ekkora értékre július 1 előtt is ugyanez volt. Akkor kereskedelmi árura 22 euró, ajándékra 45 euró volt a határ. A 30 ezer forint jóval felette van mindkettőnek.
"Hat igen, csak mas orszagokban nem rekordmagas 27%-os áfa van"
Ha nem 10 ezret csak 6 ezret kéne fizetned, akkor nyugodt lennél? Akkor nem merült volna fel benned a kérdés?
Tény, hogy magas az áfa, de ezt lehet tudni, ennek tudatában kell dönteni. Ha drága a mozijegy, nem megyek moziba. Vagy elmegyek, ha belefér. De azt nem cisnálom, hogy elmegyek, kifizetem, utána szidom a mozit hogy de rohadt drága.
Aha, csak az átlagkereset tudod itt nem 1500 euro, hanem kb 506.
Siman kifizetem, mernoknek tanulok a BME-n, de az egyik legkorruptabb, legszanalmasabb EU-s orszagban elunk. Ha nyugati eletszinvonal lenne, lehet nem huzna fel hogy mi fizetjuk a legtobbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!