Amerikából rendeltem egy csomagot 34 USD értékben, ami elvileg megérkezett az országba. Kell vámot fizetnem?
22 euro-ig vammentes az USA-bol (ez az ertek szallitassal egyutt ertendo), efolott vagy, de 150 euro alatt, igy vammentes, viszont 27% afa terheli a kuldemenyt. (+3000 forint vamkezelesi dij)
Jo esellyel a magyar posta (vagy mas szallito eseteben a vamhivatal) fog jelentkezni, hogy mit kell tenned, ez lehet e-mail is, de postan is kikuldik.
Ha van email cím a csomagon akkor kiküldik mailben a vámáru nyilatkozatot.
Az hogy a nyomonkövetés szerint megérkezett az országba nem jelent semmit. A magyar királyi posta még ül rajta vagy két hetet.
"Nekem több kinai csomagom volt amelyik több időt töltött a magyar posta raktárában mint amennyi idő alatt ideért kínából."
Talán mert kevés pénzért dolgoznak, és ebből kifolyólag nincs elég munkaerő.
5., es ez engem hol erdekel ugyfelkent?
Csomagonkent 3000 forintert (plusz afa plusz vam) kene kapni valami szolgaltatast is.
Ha nem tetszik, menjen el mashova dolgozni (ha szerinte tobbet er a munkaja), aztan elobb-utobb nem lesz ember es max emelnek a fizeteseken.
Ha valaszthatok, ezt is teszem.
Ebben az esetben legalabb biztos lehetek benne, hogy nem lopja el valami gumigerincu postai tolvaj.
Amugymeg a kizsakmanyolas ellen van egy nagyszeru (bar pluszmunkaval jaro) megoldas: tovabbkepzed magad es allast valtasz, aztan megoldottad, megszabadultal onnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!