Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha megérkezett a számlámra a...

Ha megérkezett a számlámra a visszaigényelt áfa, és azt ki szeretném venni, hogy történik az adózása, vagy hogy van ez?

Figyelt kérdés

KFt tulajként tegyük fel, hogy visszaigényeltem az áfát a kiadásaim alapján, meg is érkezik mondjuk 100e Ft a számlámra. Szeretném ezt kivenni saját jövedelmemként, akkor most ezekből mik jönnek le? Ezzel nem vagyok képben, örülnék a segítségeteknek.

Nem tartanám fairnek, ha ebből a 100e Ft-ból is kb a fele jutna el ténylegesen hozzám, mindenféle levonás után. Vagy ez adómentes?

Bocs, ha hülye a kérdés, új még nekem ez a dolog.

2016. ápr. 15. 20:06
 1/5 anonim válasza:
Hát ez valóban hülye kérdés. Az áfa az a vállalkozás pénze NEM a tied. Jó lenne ha kicsikét is tájékozódnál a vállalkozásod pénzügyi működésével kapcsolatosan. Ajánlom keresd meg a könyvelődet és hallgass rá. Egy könyvelő tanácsa ez.
2016. ápr. 15. 20:33
 2/5 anonim ***** válasza:
nekem is ez a megszokhatatlan, amit a #1 könyvelő is ír, hogy van saját kft, tolom be a saját pénzem is ha kell szó nélkül és mindig azt hiszem a cégem az enyém ill. egyenlő a cégem velem, pedig az egy "3. jogi személy", azaz egy korlátolt felelősségű társaság! ;D
2016. ápr. 15. 22:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Pedig ezt meg kell szokni, mert a cég tényleg nem a "TIED", hanem csak tulajdonrészed van benne.

Tehát nem csinálhatsz akármit benne és vele, a cég tulajdonában lévő dolgok, nem a Te saját tulajdonodat képezik.

Neked - mint tulajdonosnak - annyi jut belőle, amit osztalék formájában nyereségesség esetén kiveszel.

Attól, hogy a bankba befektetési céllal elhelyezel tőkét, még a bank nem lesz a Tied. :)

2016. ápr. 16. 06:55
 4/5 anonim válasza:
Kérj időpontot a könyvelődtől és rágjátok át az egészet. Természetesen az idejét meg kell fizetni. Nos ezt a cég fizeti és nem mint Te magánszemély, hiszen a cég érdekében felmerült költség. Ha neked olyan jól megy a vállalkozás, akkor a kft által megtermelt eredményből, annyi bért veszel ki amennyit akarsz ( természetesen adózva ) és ami még marad azt esetleg osztalékként, vagy visszaforgatva a cégbe hogy még jobban működjön.
2016. ápr. 16. 09:43
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönet!!
2016. ápr. 18. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!