Ha meghalok fél év múlva és most az örököseimre iratom az örökségüket (ingatlan), akkor megkímélem őket a hagyatéki tárgyalástól, ügyintézéstől, várakozástól?
Figyelt kérdés
Azt olvastam most a korona miatt iszonyat elhúzódtak a hagyatéki tárgyalások, feltorlódtak az ügyek. Nem is csak a több halál miatt, hanem mert nem szívesen tartanak élőben sem tárgyalást. Állítólag a nagyon egyszerű eseteknél is több, mint fél évet kell várni az értékbecslésre, közjegyzői határozatra, hagyatéki tárgyalásra. Ezzel el lehetne ezt kerülni?2021. júl. 4. 12:38
1/3 anonim válasza:
Elméletileg igen, de ha mégsem halálozol el tragikusan, de kellene az ingatlan akkor hogy lesz? Végül is ha tudod, kinek mit szánsz, haszonélvezeti jog megtartásával rájuk írathatod.
2/3 anonim válasza:
Ha haszonélvezettel adod nekik az ingatlant, akkor jóval több illetéket kell befizetnetek mint sima ajándékozás esetén.
3/3 anonim válasza:
Ne legyél ennyire tapintatos, majd elintéződik az a hagyatéki eljárás.
Én egy hosszabb kórházi kezelés alatt háromszor voltam klinikai halálban, már az urna kiválasztásánál tartottak a gyerekeim.
A nővérem fél millióért felújította a nagy családi sírhelyet az és a nevét is rávésette, hogy a gyerekeinek ne okozzon kiadást.
(Mind a kettő bőven millió felett keres)
Nekem kicsit morbid
Jó egészséget neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!