Mire érdemes figyelni, ha albérlőtársként csatlakozok idegenekhez?
Albérletet keresek Budapesten, anyagi okok miatt társulnék valakihez. Viszont kicsit bizalmatlan vagyok a témával kapcsolatban, hiszen annyi átverésről hallani mostanság. Már kinéztem pár helyet, akikkel holnap felveszem a kapcsolatot és nem szeretnék beégni előttük.
Milyen papírokat, szerződéseket kell írni? Hogy zajlik ez az egész?
Minden jó tanács, vélemény érdekel.
Első szabály: mindenről, amiről beszéltek, foglaljátok írásba!!!
Második, csak akkor fizess előleget, ha láttad a lakást, beengedtek, megnéztél mindent. Ha kell, fényképezz!
akkor én ritka nagy ökör vagyok:D
feltétlen megbízok/tam akkoriban, azokban az "idegenekben" akikkel most lakok. soha nem csukom az ajtómat se.
bár tárcát soha nem hagyok a szobában.
az tény, hogy felkészülhetsz, hogy olykor átbaszák a fejed, és nem szól, hogy már kiadta az albit, ne gyere megnézni.
a másik véglet az "ő" oldaluk. beszéltem az itten lakóval és mondta hogy vagy 3-4en nem jöttek el a megbeszél időpontra megnézni a lakást, szóval "nekik" sem olyan jó.
"nem szeretnék beégni előttük. " ilyen nincs, hogy beégni, ők is emberek, ha vlmit nem tudsz kérdezd meg egyértelműen. ha elvárásod van, akkor meg mond neki, hogy mittomén: kutyád van, lehet-e stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!