Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Örököltemm 300.000.000Ft t...

Örököltemm 300.000.000Ft t mit csinaljak vele?

Figyelt kérdés

+a házat meg 1 lakast amibe most elek a lakast kiadtam havi 400.000Ft ert

meg orokoltem 2 autot abbol az egyiket eladtam 13.500.000Ft ért

. Most mit csináljak? (erröl az örökölt pénzröl nem tudtam)

2021. jún. 24. 19:14
 441/466 anonim ***** válasza:
33%

De szerintem hipotetikusan is jó kérdés, mibe lehet fektetni ennyi pénzt. Azért vannak emberek, akik orokolnek. Egy 200 negyzetmeteres budapesti ház azt hiszem most pont kb ennyit ér. Nem kizart, hogy valakinek a nagymamája rendelkezik egy ilyennel. Meg meg egy közepes balatoni nyaraloval.

Én biztos vennék egy két kisebb lakást Budapesten, megyeszékhelyen. Esetleg egy kis horvátországi apartmant. És ezeket kiadnam. Nagyon keveset, annyit, amennyit nem felek elveszteni biztos kriptovalutaba fektetnek. És az egyik lakás bevételét biztos felajanlanam nyugdijas szüleimnek. Akik biztos nem fogadnak el... nekem nincsenek nagyon nagy ötleteim, álmaim. De ezzel nagy biztonságban éreznem magam és több, mint elegedett lennék :)

2023. dec. 20. 20:14
 442/466 anonim ***** válasza:
75%
Végrendelkezz, és add tovább.
2023. dec. 20. 20:48
 443/466 anonim ***** válasza:
81%
Mit tettetek, most nem tudja kiemelni 24 óráig :D
2023. dec. 20. 21:26
 444/466 anonim ***** válasza:
86%
Na senki nem kommentelt időben :S
2023. dec. 26. 23:25
 445/466 anonim ***** válasza:
89%
Fektesd oda ahova az " f6 összeget ".
jan. 8. 01:25
 446/466 anonim ***** válasza:
88%
Utald el nekem🙂
jan. 8. 21:12
 447/466 anonim ***** válasza:
88%
A semmit utalja el? Csak angyon ráér, ennyi az egész, pár nap múlva az örököltem f6 összeget lesz kiemelve :D
jan. 18. 01:45
 448/466 anonim ***** válasza:
94%
3 év alatt nem sikerült eldöntened, hogy mit csinálj a nemlétező pénzeddel, vagy miért van ez a debil kérdés megint kiemelve?
márc. 2. 10:10
 449/466 anonim ***** válasza:
76%
Kamu
márc. 10. 19:39
 450/466 anonim ***** válasza:
35%

Hipotetikus kérdésnek ez egyáltalán nem rossz.

Ez az összeg kb 760e EUR, ami külföldön sem számít rossz pénznek. Nem a mesés, óriástivornyás gazdagság, mert ebből mondjuk lehet venni egy 0km-es Porsche 911-est 150-250e EUR között, a maradékból meg egy takaros, de nem gigaluxus házat, oszt jónapot. Már ha van annyi rendszeres bevétel, hogy ezeket utána gond nélkül fenntartsuk.

DE! Ha megfordítom, tételezzük fel, hogy olyan ember "nyeri" vagy "örökli" a 300mFt-ot, aki pillanatnyilag albérletben él, a kis fizujából fenntartja az albit, a 20 éves Astráját és tud enni.

Tehát totál fel kellene építeni egy új életet.

Van olyan befektetés, ami garantált hozamot hoz EBKM 5%, ami alacsony, ámbár 300M Ft esetén havi 1250000,-Ft, azaz fószerkám nem vesz semmit, mindent befektet egy fullbiztonságos valamibe, és ebből a fizuból azért kényelmesen meg lehet élni. Akár úgy, hogy továbbra is bérleményben marad, 200-250-ért/hó azért elég vállalhatóak vannak már. Ha spórolgat, akkor vehet egy fiatalabb autót egy idő után és meló nélkül is elvan.

Aztán lehet venni ingatlanokat és azok bérbeadásából passzívjövedelmezni.

De érdekes, hogy valamiért az embereknek a lakóingatlanok csípődtek be, holott a bekerülés és kivehető hozam tekintetében az üzlethelyiség és az ipari ingatlan sokkal rentábilisabb üzletileg.

Bár érdekes példa, mai, 2024 nyári sztori. Vettem alapul egy Budapest XI. kerületi 45m2-es panellakást. Ez mondhatni, hogy lokáció/méret tekintetében egy keresett és népszerű kategória.

Egy ilyen lakás van most a com-n havi 250e.

Egy ilyen lakást ma 45-55M között hirdetnek.

Tehát lehet matekozni. Ha 200Millióból vesz az ember 4 ilyet, kiadja és bejön havi 1M, ebből AD-ni kell az Állambácsinak 15%-ot, akkor marad 850/hó, lekööttél 200 millát, egy 100-as maradt a saját javaid beszerzésére, ebből már azért elég vállalható ház és kocsi kijön. Aztán hosszútávon a lakások értéke is nő, azaz ha a jövőben eladod, akkor az időközben kivett bérletidíj-hozamon felül az eladáskori árkülönbözet is a tiéd. Ha 5 éven túl adod el, akkor ADNI se kell.

Tehát a lakóingatlan sem rossz. Az ipariban nem mélyedtem el, de van ismerősöm, aki vett felszámolt ipartelepen csarnoképületet, nem került 200 millióba és így van meg neki a havi 1,5Milla tisztán.

Szóval száz szónak is egy a vége, 300Millát el lehet cseszni, nem nagy pénz, de okosan, ésszel még egy nem túl seftes beállítottságú ember is stabil megélhetést tud belőle biztosítani.

júl. 8. 07:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!