Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen helyeken kell bejelente...

Milyen helyeken kell bejelenteni ha hozzátartozom elhunyt?

Figyelt kérdés
Most kaptam meg a halotti anyakönyvi kivonatot. Így a héten próbálom intézni a hivatalos dolgokat. Van tipp ,hogy milyen sorrendben érdemes vagy mire kell figyelnim azért kérdezem, hogy lehet ha elmegyek pl bankba lehet nem az célszerű mert oda kell máshonnan is papír vagy vmi.
2021. jún. 9. 17:22
 1/7 anonim ***** válasza:
38%
Hagyatéki tárgyalás mikor lesz?
2021. jún. 9. 17:27
 2/7 A kérdező kommentje:
Nahát még itt sem tartunk. Tudom elég béna hogy itt teszem fel a kérdést. Nem olyan rég történt sajnos. Fogalmam sincs miket kell intézni meg a hagyatékit is hogy.
2021. jún. 9. 17:47
 3/7 anonim ***** válasza:
86%

Bankba miért akarsz mennyi még?

Egyedüli örökös vagy?

Volt végrendelet?

Egyelőre kábel tv meg mobil szolgáltatást tudsz lemondani, ha nem volt hűségidő.

Meg közműveket a nevedre venni.

Mást nem.

Ja, meg a nyugdíj intézetnél nyugdíjat lemondani, ha nyugdíjas volt.

2021. jún. 9. 19:51
 4/7 anonim ***** válasza:
40%
Ahogy előttem írták, + banki számla megszüntetéssel hagyatéki nélkül nem fogsz tudni haladni, az kivárós és sajnos több hónapig is eltarthat mire lezavarják, majd be kellene idézniük téged is.
2021. jún. 9. 20:32
 5/7 A kérdező kommentje:
Oh na de jó hogy megkérdeztem. Köszönöm. Hát csak úgy magamtól gondoltam hogy elkezdem valahol. Van testvérem. Bankba egyébként azért is mert elutaltak már neki a rokkantságit előre és azt kellene visszautaltatnom. És a hagyatékit azt hogy lehet elindítani?
2021. jún. 9. 22:50
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Bankszámla felett rendelkezni nem tudsz!

A hagyatékit hivatalból intézi az éppen ügyeletes közjegyző.

Annyit tudsz tenni, hogy megérdeklődöd, az örökösök között szerepelsz-e.

Az sem garantált, hagyatéki tárgyalás lesz-e.

Nekem például hagyatéki tárgyalás nélkül átadta az örökséget.

2021. jún. 10. 09:11
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat.
2021. jún. 10. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!