Ha előreutalással szeretnék eladni valamit foxposton annak mi a menete?
Még sosem postáztam így semmit.
Az adott személy előreutal nekem egy postaköltséget is beszámító összeget, én meg amikor tudok, elmegyek egy automatához és feladom neki, ő meg kap erről egy értesítést és ennyi?
Ez ilyen bizalomjáték lenne?
Biztos nem bíznak egymásban ennyire az emberek, amit megértek, de akkor hogyan kell ezt intéznem?
Miért lenne bizalmi játék?
Max 2ezer ft a posta költség, mi mást kockáztatsz még ezen kívül?
Igen bizalmi játék. A vevő elutalja, aztán az eladó vagy küldi vagy nem.
A vevőnek annyi lehetősége van, hogy mehet utána a rendőrségre feljelentést tenni, hogy nem kapta meg a cuccot. De ez se valami erős, mert pár ezer forintos dolgokkal nem nagyon foglalkoznak.
Tegyük hozzá, hogy az előreutalásos üzletkötések többsége ellenőrzött felületeken jön létre. Tehát a vevőnek lehetősége van leinformálni az eladót. Ezáltal a kockázat minimalizálódik.
Ezért célszerű ilyen helyeken vásárolni. Például a Vaterán, eBayen láthatod, kivel van dolgod, ott az összes értékelése. Vagy a hazai webáruházak vevői értékeléseit is láthatod az arukereso.hu-n "megbízható bolt" emblémával ellátva. Külföldiek esetében is van ilyen, például a Trustpilot.
Az előreutalás tipikusan az apróhirdetési oldalakon jelenthet veszélyt, ahol nincs értékelési rendszer. Azon belül is bizonyos kategóriák jobban jövedelmeznek a csalóknak, például okostelefon, laptop, stb. Ezeket én biztos nem vásárolnám ilyen felületeken.
En tobbszor adtam mar el igy hasznalt dolgokat, vevo elore utalt, en csak akkor adtam fel foxpostal amikor mar megkaptam, es nem utanvetes volt hanem termek arat is elutalta elore.
Vevonek a sajat felelossege eldonteni hogy a rendelkezesre allo informacio alapjan (mint pl a platformon az elado visszajelzesei) eldontse hogy ezt bevallalja vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!