Erste esetében lehetséges "visszavonni" egy utalást, ha véletlenül rossz számlára küldtem az összeget? Ennek mi a menete?
Én egyszer utaltam félre véletlenül, mert fejből adtam meg a számlaszámot, és elírtam.
Pechemre, pont egy létező számlaszám volt és átment a pénz.
Rá 1 napra jöttem rá, hogy rossz helyre ment. Bementem a bankomhoz (otp) és elmeséltem mi volt.
A kedvezményezett nevéhez természetesen mást írtam, akinek először terveztem utalni, ezzel tudtam bizonyítani, hogy nem oda ment a pénz, ahová terveztem.
Majd kitöltöttem egy lapot, és azt mondták, értesítik a tulajt és rajta múlik, hogy vissza utalja-e vagy sem. (Én nem tudtam meg, hogy kinek ment végül)
Azt mondta a bank, hogy megteheti, hogy nem küldi vissza, de ilyenkor lehet perre vinni.
Nem telt el 2 hét és visszautalta a pénzt az a személy, akinek véletlen utaltam. Ekkor már a nevét is kiírta az alkalmazásom.
Köszönetképp, utaltam neki párezer ft-ot a kedvességéért.
Én valakinek a telefonszámláját fizettem ki, véletlenül. Reggel is volt, éjszakás voltam fáradt is voltam szóval minden összejött. A telefonszámot azért ütöttem el mert már szám hordozással voltam mind a három szolgáltatónál. Utoljára a pannontól jöttem el kb fél éve és ott mindig az OTP-s bankautómatán keresztül fizettem be. Átmentem a tmobilhoz de az autómatán keresztül fizettem csak nem a 06(70)......-re hanem egy 06(20)........-as számra. Megtévesztett ,hogy sok sok sok évig Pannonos voltam. Elfelejtettem hogy a telefonszámom az 70-es. Akkor esett le mikor jött egy sms hogy használva lett a bank kártyám, de nem jött rögtön a másik hogy a telefonszám befizetés megtörtént. Rögtön felébredtem. Még az összeg se tünt fel 16 ezer valahány száz forint, mert kb annyit szoktam fizetni. Akartam hívni a telefonszámot hogy véletlenül fizettem ki, de az öcsém azt mondta hívjuk a bankot, mert egy órán belül vissza lehet vonni. Ő úgy tudja. Nem jól tudta. Felhívtam a bankot felvették a jegyző könyvet majd azt mondták értesítenek. Kb 3 hét múlva jött egy levél. Kivizsgálták a panaszt és rendben találták az utalást. Azt mondták a Panonnál kell tovább menni Ők ennyit tudtak segíteni. Három hét után már nem hívtam a számot, meg a panonnál se érdeklödtem mi van. Úgyhogy hagytam az egészet. Úgy vagyok vele ...több is veszett Mohácsnál...
Miért nem hasznos a #4-es hozzászólások?
Kérdem az 55%-ost, hogy szerinte miért nem hasznos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!