Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ezt szerintetek egy tanfolyam...

Ezt szerintetek egy tanfolyam szervező cég megteheti?

Figyelt kérdés
Beiratkoztam targoncás tanfolyamra egy neves budapesti oktató céghez. Mivel én előtte soha nem ültem targoncán ezért én nem azért mentem csak oda hogy a papír meglegyen. Először ki kellett fizetnem előleget. Azután nem volt rendes személyes elméleti oktatás, hanem a vírusra hivatkozva előre felvett videót küldtek el és az volt az elmélet illetve a kidolgozott tételsorokat. Aztán a gyakorlat meg olyan rövid volt hogy a hivatalos 36 órás kötelező targonca gyakorlat helyett csupán alig több mint 40 perc volt és a gyakorlat annyiból állt csak hogy át kellett pakolni a raklapot de nem volt előtte se vezetési gyakorlat se a targonca megismerése se semmi. Természetesen csak azoknak ment akik korábban ültek már targoncán nekem viszont egyáltalán nem ment de a gyakorlati oktató le se sza..rta. Elérkezett a vizsga napja és még az elmélet csak csak meglett a gyakorlat viszont valami szörnyen rossz volt nekem mivel nem vettem megfelelő számú gyakorlatot. ÉS ott volt a vizsgabiztos aki leszidott hogy nem tudok targoncát vezetni és hogy mit csinálok és ott volt a kettő gyakorlati oktató is aki meg ki is nevetett jó hangosan. Végül átmentem de viszont beszedték a több mint 120 ezres tanfolyam díját ezért. Semmi tudást nem kaptam de a pénzt vissza nem térítik mert nincs náluk ilyen garancia. Ezt megteheti egy ilyen cég?
2021. jún. 4. 23:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Meg. Főleg, hogy sikeres vizsgát is tettél. Azaz, nem húztak le.
2021. jún. 5. 00:51
 2/5 anonim ***** válasza:
Konkrét szerződés feltételeitől függ minden, általánosságban nem tilos. Például nagyon nem mindegy az, hogy a 36 óra gyakorlat mit takar a szerződés szerint. Nem a reklám, meg a szóban elmondott dolgok, meg az ismerős ajánlása stb számít, hanem a szerződés. Azt olvasd végig kétszer, vagy fényképezd le és küld be ide, akkor okosabbak leszünk.
2021. jún. 5. 01:37
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez így nagyon durva.

Engem is érdekelne, hogy a 36 órányi gyakorlat a szerződés szerint mit is takar.

2021. jún. 5. 06:13
 4/5 A kérdező kommentje:

Az van beleírva: Elméleti 24 órából. Gyakorlati (36 órából:36 óra)

Gépkezelői általános ismeretei (8 órából)

Targoncavezetői speciális feladati (28 órából) és így jött volna össze a 36 óra.

2.12 A tanfolyam SZVK szerinti óraszáma: 60 óra, ebből elmélet 40 % gyakorlat 60 %

2.13 A képzés hatósági óraszáma: 3+1 tanóra gépcsoportonként

És akkor van az amit elöszőr írtam ez a 2.14 pontban van hogy Elmélet 24 óra a gyakorlat meg 36 óra.

Ezzel szemben az volt hogy elmélet csak egy nagyon rossz minőségű előre felvett videóból állt a gyakorlat meg annyiból állt hogy odamentem aztán volt 2 targonca és sokan is voltak tehát várakozni is kell és annyi volt hogy átkellett tenni egy raklapot meg a másikra felrakni. De sem vezetési sem a targonca pontos bemutatása se semmi nem volt és nagyon kevés gyakrlat óraszám volt amit írtam illetve nem voltak más gyakorlatok sem csak ez a feladat típus.

2021. jún. 5. 14:49
 5/5 anonim ***** válasza:

"De sem vezetési sem a targonca pontos bemutatása se semmi nem volt"

Pont ezért kérdeztem hogy a szerződés mit ír pontosan a gyakorlatból, mert lehet hogy "eredetileg" is úgy nézett ki a 36 óra, hogy abból 30 valamennyi a targonca bemutatása/oktató által bemutatott műveletek stb (ami most videóval lehet hogy letudtak az elmélettel együtt). A gyakorlat nem feltételnül azt jelenti hogy te személyesen kezeled a targoncát, az is lehet gyakorlat ha mellette álltok huszan, és nézitek hogy az oktató hogy csinálja (és ez a jelenlegi helyzetben videóval is letudható). Tudom nem tisztességes, de (jogilag) belekötni nehéz.

2021. jún. 5. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!