Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ezt komolyan megteheti a...

Ezt komolyan megteheti a munkaügyi központ az általuk indított tanfolyamokkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Ott kezdődik a sztori, hogy nyáron láttam kiírva a munkanélküliben, hogy indulnak tanfolyamok. Az ügyintéző meg sem említette, én kérdeztem rá. Elmondta, hogy a jelentkezés nem jár semmi kötelezettséggel, csak felmérik az érdeklődőket, iratkozzak fel egy másik ügyintézőnél. Odamentem, ő is ugyanezt elmondta, hogy nem jár kötelezettséggel. Múltkor behívtak egy tájékoztatóra, elmondtak mindent a tanfolyamról. Élelmiszer- és vegyi áru eladó lenne, több a gyakorlat, mint az elmélet, és csak a Sparba lehet menni dolgozni, persze bagóért. Nekem egészségügyi problémám van, ami miatt nem tudok ilyen folyamatos fizikai munkát végezni (krónikus ínhüvely és ízületi hártya gyulladás csuklóban, sokszor fogni sem bírok). Ezt elmondtam nekik, hogy emiatt nem tudnám vállalni a tanfolyamot. Erre azt mondja, hogy együttműködési kötelezettségem van, mert feliratkoztam, és ha nem megyek el törölnek a nyilvántartásból. Mondtam, hogy nem erről volt szó, erre a fejemhez vágja, hogy de kevés a jelentkező, és ez van. Azt mondta még egy tájékoztató lesz, arra menjek el, és majd meglátjuk mi lesz (nem volt még egy tájékoztató). Erre ma kapok egy papírt, hogy menjek az iskolához felvételizni.

Ilyenkor ti mit tennétek? Van joguk átvágni és törléssel zsarolni valakit? Március óta be vagyok jelentkezve pályakezdőként, egy fillért nem kapok. Az önkormányzat fizeti egy évig a TB-t, ennyi. Azt gondolom elveszik, ha törölnek? Kihez fordulhatok ezzel a sztorival, hogy itt mit művelnek? A megyei központhoz?

2012. szept. 21. 14:02
 1/10 anonim ***** válasza:
Intézd el, hogy felvételin ne felelj meg.
2012. szept. 21. 16:43
 2/10 A kérdező kommentje:
Azt mondták úgyis mindenkit felvesznek, mert kevés a jelentkező. Közöttük is olyanok vannak, akik csak 8 általánost végeztek. A főiskolámmal hülyén néznék ki, ha elcseszném. Ha meg nem írok semmit megint csak nem működök együtt. :(
2012. szept. 21. 17:00
 3/10 anonim ***** válasza:

Velem is ez történt. Elmentem tesztet írni, megfeleltem, aztán egy hét múlva hívtak este, hogy másnap mennyek el a megyeszékhelyre orvosira, a címet megadták. Persze azt nem mondták, hogy a tüdőszűrős papír is kell, úgyhogy elég sokan anélkül mentek és ott kellett megcsináltatni. Na ekkor mondtam azt, hogy belőlem nem csinálnak hülyét havi 43.000ért amiből az utazás már 5000t le is vesz. Főleg hogy se hétvégém, se délutánom nem lett volna. Úgyhogy haza mentem. Aztán mondták, hogy törölnek a nyilvántartásból szankciókkal. Le kellett írnom mi volt, azt mondták, hogy várjak majd meglátják mi lesz. Várok.. Amúgy semmi papírt alá nem írtam.

Neked is tanácsolom, hogy ne vállald, mert a elvállalod és nem mész be rá, vagy sokszor eljátszod, hogy beteg vagy, vagy megbuksz, akkor fizetheted ki a tanfolyamot, ez nekem 585.000 lett volna, neked nem tudom mennyi, de gondolom nem kevés. Úgyhogy nem éri meg.

2012. szept. 23. 09:25
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Szerintem felháborító, amit művelnek. Nem fogok elmenni felvételizni és a tanfolyamra, mert a betegségem miatt nem tudnám a gyakorlat részt csinálni. Pont azt nem akarom én sem, amit mondtál, hogy kifizettessék velem a tanfolyamot utána, amiért abbahagytam (450.000 Ft körül van). Meg ha időközben mégis találnék munkát nem fogadhatnám el.

Szinte az összes időmet lekötné, nem tudnék nyelvvizsgára készülni, pedig most azt csinálom, hogy végre kiadják a diplomámat. Egyik ismerősöm tart is ilyen tanfolyamokat, ő is azt mondta, hogy ez egy sz*r, nehogy elmenjek, vannak ennél 100x jobbak, meg mit akarnék főiskola után, ahol 4,5-tel végeztem, eladónak menni. Mondjuk drogériában szívesen dolgoznék, de nem ilyen áron.

Majd holnapután becsattogok a munkaügyibe és beszélek valakivel, hogy rám ne számítsanak. Ha törölnek is, és a TB-met is elvesztem, akkor is 32500 Ft-ot bukok csak rajta (az 5 havit).

2012. szept. 23. 17:46
 5/10 anonim ***** válasza:

Igazad van, nem szabad elvállalni. Ha jön egy jobb lehetőség azt is el kell utasítani emiatt, ráadásul nekem napi 2 óra buszozás lett volna, mert helybe véletlenül sem volt ilyen, úgyhogy ennyi pénzért ne túráztassanak:)

Ha törölnek szankciókkal (így mondták), akkor is csak 5 hónapra szól, vagy tovább? Bocs hogy én kérdezek a kérdésedben, de ezt nem tudom.

Amúgy igazad van, felháborító, hogy mit meg nem engedhetnek maguknak. Azon a címen, hogy én vállaltam. De semmit nem írtam alá.

2012. szept. 23. 18:07
 6/10 A kérdező kommentje:

Nem tudom ez mit jelent, hogy törölnek szankciókkal. Az 5 hónapot arra mondom, hogy az önkormányzat 1 évig fizeti a TB-met, abból még nekem öt hónap van vissza. Egy hónapra kb. 6500 a TB, akkor annyi lenne 5-re.

Alá én sem írtam semmit, ha jól emlékszem, hanem ők írtak fel a gépbe, hogy érdeklődő vagyok (és akkor ugye 3x elmondták, hogy ez nem jár semmi kötelezettséggel).

2012. szept. 23. 19:12
 7/10 A kérdező kommentje:
Nekem is majdnem másfél óra lenne naponta a busz, mondjuk ez nem zavarna, mert gimibe és fősulira is oda jártam.
2012. szept. 23. 19:15
 8/10 A kérdező kommentje:
Olyat találtam most a neten, hogy ha kötelezettségszegés miatt törölnek, akkor 60 nap eltelte után regisztrálhatsz újra. Volt egy lista, hogy mi számít kötelezettségszegésnek, és nem volt közte szó tanfolyamról. Lehet nem is szabályszerű, amit csinálnak. Én már semmin sem lepődnék meg...
2012. szept. 23. 19:37
 9/10 anonim válasza:
Szia! Be tudnád linkelni az oldalt, ahonnan informálódtál kicsit? Nekem is gondjaim vannak a munkaügyivel. ! :/
2012. szept. 23. 20:50
 10/10 A kérdező kommentje:

[link]

Itt találtam az infót.

2012. szept. 25. 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!