Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek hogyan lehet...

Szerintetek hogyan lehet elérni az anyagi függetlenséget? Milyen reálisan megvalósítható módszerek léteznek erre?

Figyelt kérdés
Anyagi függetlenség alatt azt értem hogy nem kell dolgoznod mert annyi pénzed, vagyonod vagy valamilyen passzív jövedelemforrásod van amiből fedezni tudod a kiadásaidat, költségeidet és esetleg még félre is tudsz tenni.

2021. jún. 3. 15:43
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
88%
#9 azzal tisztában vagy, hogy egy ember nem tud lepontozni?
2021. jún. 3. 17:16
 12/23 anonim ***** válasza:
51%

A bérbeadás szerinted nem része az ingatlanpiacnak? Ott is eladsz, csak nem magát az ingatlant, hanem a használati jogot. Szerinted ennyi az egész? Ott nem kell fizetned az ingatlanok árát? Azokban talán nem áll a pénzed?

Öreg, az ingatlanpiac nem Szimsziti meg Dűne 2000, hogy rákattintok a refinery-re, várok egy kicsit amíg végigmegy a csík, lepakolom a pályára, oszt készvagyok. Csak gondoltam szólok.

2021. jún. 3. 17:17
 13/23 anonim ***** válasza:
93%
Nekem ~8 eve van berbeadott ingatlanom (mondjuk csak 1db), ez ido alatt meg sosem csokkent a berleti dij, csak nott. Nyilvan vannak jarulekos koltsegek, de a berleti dijat ennek megfeleloen hatarozom meg. Hogy maganak az ingatlannak nott vagy csokkent-e az eladasi erteke ez ido alatt, azt leszarom, mert nem fogom eladni.
2021. jún. 3. 17:29
 14/23 anonim ***** válasza:
14%
En szorgoson dolgozok, mellette meg cryptoba fektetek. Kb 5 eve csinalom ezt, lehet hogy ev vegere osszejon majd az anyagi fuggetlenseg. Ha most kene kezdenem ugyanezt tennem. Meglepoen alulertekelt a cryptopiac es a crypto ismeret.
2021. jún. 3. 17:29
 15/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen én is úgy tapasztalom hogy ahhoz hogy valaki be tudjon szállni az ingatlanpiacba már nagyon komoly tőkére van szükség. Megértem hogy az ingatlanárak is változhatnak sőt akár nagyon le is csökkenhetnek de azért annyira szerintem nem hogy törvényes úton olcsón kevés ráfordításból be lehessen fektetni. Pl. egy 20-30 milliós lakásnak vagy háznak az ára sosem lesz 2-3 millió forint értékű legalábbis ezt nem tudom elképzelni. Lehet a felére lecsökkenhet de az is nagyon ritka. Itt van például a COVID járvány időszaka ami elég komoly gazdasági válsághoz vezetett mégis nemhogy csökkent hanem tudtommal még nőttek az ingatlan árak. Bár az ingatlanpiacba nem vagyok nagyon otthon.

14-es érdekes dolgokat írt én is azt vettem észre hogy fajta paradigmaváltás történik vagy már meg is történt és jelennek meg olyan lehetőségek amivel pár év alatt teljesen el lehet érni az anyagi függetlenséget.

Kíváncsi voltam ezekről ki hallott.

2021. jún. 3. 18:11
 16/23 anonim ***** válasza:
63%

Páran már elérték itthon is, szóval nem lehetetlen.

Szendrei Ádám, 30as milliomos, Görög Ádám, stb. olvasgass.

2021. jún. 3. 18:37
 17/23 A kérdező kommentje:
16-os köszi a válaszod.
2021. jún. 3. 19:01
 18/23 anonim ***** válasza:
48%
16os jön a szokásos seggnyalással. Ezeknek az embereknek nem passzív a jövedelme.
2021. jún. 3. 20:25
 19/23 A kérdező kommentje:
18-as köszi a hozzászólást, nem tudom, annyira nem ismerem azokat a személyeket akiket a 16-os válaszoló írt, így nem tudom pontosan miből gazdagodtak meg. Bár itt elsősorban én is a különféle passzív jövedelemforrásokból való anyagi függetlenség és pénzügyi szabadság elérésére gondoltam.
2021. jún. 3. 21:22
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Az ingatlanpiacnak idő kell mire begyűrűzik a válság. Pl. a 2008-as válságnál sem azonnal csúszott ki mindenki lába alól a talaj. Azért ez a koronavírus mizéria közel sem akkora válság, mellesleg még kihúzzák egy darabig a hiteltörlesztési moratóriumot, így nem is igazán van kép szerintem arról, hogy éppen hogy állnak az emberek, hányan fognak nehéz helyzetbe kerülni, ha újra fizetni kell. Igazából az én meglátásom szerint ez a kulcs, hiszen amíg nem kell fizetni, addig kvázi mesterségesen egyben tartják a piacot. Majd ha kell, akkor lehet valós képet kapni arról, hogy mennyire csúszik szét. Azok a lakások, amik most 30 milliót érnek, 2015-2016-ig max fele annyit értek. Akkor akinek pénze volt, az nem egy lakást vett, hanem kettőt, bízva abban, hogy nőni fog az értéke. Jól járt. Az nem járt jól, aki elveszítette a munkahelyét, bedőlt a hitele, vagyis közvetlenül érintette marha rosszul a válság. Általánosságban az emberek behúzták a kéziféket. Nyilván kevesen vállalják be egy válság közepén az ilyen mértékű költekezést, hiszen nem tudni, hogy holnap mi lesz. Szóval ez valahol szerencse kérdése is.

A kripto világ meg aztán végképp. Én azt mondom, hogy lehet vele foglalkozni, de az ember olyan pénzt tegyen bele, amit nem sajnál, ha teljesen elvész. Egy olyan valami, ami kvázi csak felhő alapon létezik, "mesterségesen generált" árfolyamokkal, az azért sosem lesz stabil befektetési forma, amiből biztosan életed végéig eléldegélsz. Lehet szerencséd, de a stabilitástól messze van.

2021. jún. 4. 08:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!