Nem ciki aprót adni ételfutárnak?
Figyelt kérdés
Kajafutárnak mindig szoktam adni, és mindig félreteszek egy ötszázast - ritkán rendelek, és így sincs 10% -, de ha nincs nálam papírpénz, nem prosztó dolog odaadni két kétszázast? Valahogy érmében olyan olcsónak hat, nem?2021. máj. 31. 15:00
1/11 anonim válasza:
szerintem nem ciki, ha nem egy darabot adsz neki. az gáz ha kb. 100-150 forintot adsz 10 és 20 foritosokban.
2/11 anonim válasza:
De, nagyon prosztó, csak papír-négyszázast adhatsz neki.
3/11 anonim válasza:
Amúgy meg nyugodtan add oda, a futár valószínűleg veled ellentétben gyakran találkozik fémpénzzel.
4/11 anonim válasza:
Én csak annyi borravalót szoktam adni, mennyi a kerekítésnél kijön. Ha pl 1300 Ft a rendelt kaja, akkor 1500-at adok. De ha 1450 Ft, akkor is.
5/11 A kérdező kommentje:
Jól van, értem, jogos az oltás. :D
Online előre kifizetem a kaját.
2021. máj. 31. 15:23
6/11 anonim válasza:
Viccelsz? Nagyon ritkán adok 300 Ft-nál több borravalót, és ezt nem érzem egyáltalán prosztónak. Max ha vmi ünnepnap van, esetleg vihar, akkor adok egy 500-ast. Amúgy mi köze a rendelt kaja árának ahhoz, hogy a futár mennyit kap? A 16e Ft-osat is pont olyan nehéz kihozni, mint a 2e Ft-osat, nem?
Egyébként meg szinte kizárólag kártyával fizetek előre, és ma már a netpincéren és a wolton is lehet előre adni borravalót, szóval nincs szenvedés fémpénzzel sem.
7/11 A kérdező kommentje:
Nem az összeget gondolom cikinek, hanem a csörgő aprópénzt.
Ennek utánanéztem, azt szokták mondani, hogy a borravaló a rendelt összeg 10%-a legyen. Nemcsak étteremben, hanem online rendelésnél is.
2021. máj. 31. 15:46
8/11 anonim válasza:
Hol "néztél utána"? :D Ez egy hülyeség, a futárnak igazából köze sincs hozzá, hogy mennyi pénzért rendelek ételt. A fix párszáz forint teljesen jó borravalónak.
9/11 A kérdező kommentje:
Neten olvastam cikkeket. De ez mindegy, mert a 10%-ot úgysem fogom kifizetni, engem csak az zavar, hogy az aprót nem lehet olyan "elegánsan" odaadni, mint a papírpénzt.
2021. máj. 31. 15:55
10/11 anonim válasza:
Én mindig egy 200ast vagy két db 100ast adok, egyáltalán nem ciki, 500ast nem adnék egy 2000res ebéd rendelésre, nem egy étteremben vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!