Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az állam miért nem gondol az...

Az állam miért nem gondol az elváltakra?

Figyelt kérdés

Elváltként most tapasztaltam, hogy semmilyen állami kedvezmény/segítség nem áll rendelkezésre. Egyedül maradtam egy hitelben és 2 gyerek utáni gyerektartás után alig marad pénzem, hogy megéljek. 20 év kemény munka után majdhogynem a nélkülözés szélén táncolok. A pénzemet a családomra költöttem, plusz a volt nejem is alaposan kiforgatott. Férfiként a bíróságon úgy éreztem, labdába sem tudok rúgni.

A családosoknak meg eközben tömik a milliókat.

Ilyen kiszolgáltatott helyzetben még életemben nem voltam.

2021. máj. 24. 15:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
87%
Miért is járna neked a családi adókedvezmeny mikor nem te neveled a gyerekeket??
2021. máj. 24. 16:14
 12/18 anonim ***** válasza:
60%

6-9. Mik ezek az okoskodások? A férfiaknak egy jelentős része szívesen nevelné a gyerekeit válás után, csak a bíróságok 99%-ban az anyának ítélik a gyereket.

A kérdező is nevelné egyedül szívesen a gyerekeket és mellette venné fel a családi adókedvezményt és fogadná az exfelesége által fizetett gyerektartást. Csak ilyen nem létezik, mert a bíróság akkor is 99%-ban az anyának ítél, ha az apa is küzd és nincs vele semmi baj.

2021. máj. 24. 16:18
 13/18 anonim ***** válasza:
75%
Az állami gondoskodásnak már jó pár éve vége.. Jó lenne felébredni végre.
2021. máj. 24. 16:21
 14/18 anonim ***** válasza:
80%
10es: akkor meg adja el a lakast es vegyed olyat amire telik. Ne eljen egy olyan lakasban egyedul ahol korabban 4en eltek, nincs ra szuksege. Nem az allamtol varja el hogy egyedul csaladi hazban eljen.
2021. máj. 24. 16:21
 15/18 anonim ***** válasza:
79%

Ezt csak addig állítják, amíg nincs ott a gyerek. Az apák többsége nem is akarja a gyereket.

Mellesleg akkor meg az lenne a baja, hogy nem tud rendesen miunkába járni, mert sokat beteg a gyerek, a hiányzások miatt alacsony a fizetése, nem tud elmenni a haverokkal, mert ott a gyerek.

Meg ma MO-on a nök eleve alacsonyabb jövedelemmel rendelkeznek, a gyerektartás még kevesebbre jönne ki, mint amit a férfiak szoktak fizetni - ez általában gyerekenként 10-15 ezer Ft. Ezt csak azok szokták "jövedelemnek" nevezni, akiknek nem kell ebböl a gyereket részben ellátni!

2021. máj. 24. 16:22
 16/18 anonim ***** válasza:
66%
14. Bár a kérdező nem írta, de szerintem eléggé félreértitek a dolgot: A kérdező lehet albérletben él vagy egy más lakásban és még a közös ingatlanra felvett hitelt fizeti ő egyedül, amiben az exfelesége él, aki nem is fizeti.
2021. máj. 24. 16:34
 17/18 anonim ***** válasza:
70%
16-os: ebben az esetben nem neki kellene fizetnie a hitelt!
2021. máj. 24. 17:32
 18/18 anonim ***** válasza:
82%
Ha mégis fizeti, akkor jó nagy hülye.
2021. máj. 24. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!