Ajánlotta már fel valaki a magyar államnak az örökségét mert tartozás is társult hozzá és nem volt biztos benne elég lesz e a rendezésre , hogy megy az ilyesmi , akkor is van közjegyzői díj?
Figyelt kérdés
2021. jan. 27. 04:32
1/18 anonim válasza:
Ha nincs örökös akkor úgyis az államé lesz. Ha van akkor az örökös visszautasíthatja az örökséget és akkor nem az ő gondja a tartozás sem.
2/18 A kérdező kommentje:
De van , én vagyok , de nem tudom mennyi a tartozás mert a másik fél eltitkólja.
2021. jan. 27. 06:38
3/18 anonim válasza:
Ilyen nincs, hogy titkolja. A közjegyző forintfillérre pontosan felolvas mindent.
4/18 anonim válasza:
#2: Úgyis kiderül. Ha az örökség nem fedezi a tartozást akkor visszautasítod és kész.
5/18 anonim válasza:
A hagyatéki eljárásban tételesen számba fogják venni a teljes örökségét. Ha elfogadod, de utólag beesik egy tartozás, amiről senki nem tudott, azt is csak az örökség mértékéig kell megfizetni.
6/18 anonim válasza:
7/18 anonim válasza:
Amúgy te igencsak tévúton vagy. Ez nem úgy megy, hogy te felajánlod a magyar államnak az örökségedet. Ez úgy működik, hogy te lemondasz/visszautasítod, utána a törvényes öröklés szerint mennek tovább és keresik az újabb és újabb örökösöket, és ha mindenki lemond/visszautasít, akkor a magyar államnak kötelessége azt átvenni.
8/18 anonim válasza:
#7: A lemondás és a visszautasítás nem ugyanaz!
9/18 anonim válasza:
Igen, tudom, hogy nem ugyanaz. Ezért is írtam perjellel, mert nem tudom, hogy halálozás előtt vagy után vagyunk.
10/18 A kérdező kommentje:
6-os nem , nem ö vagyok , nekem az apám halt meg és az özvegye ki akar semmizni , és a közjegyző nem vette bele , mert cégnéven volt banki hitel és az özv tud róla tudom , én meg ráakadtam. Ennyi
2021. jan. 27. 13:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!